furcsa lyukak

2015.07.05.

Tisztelt Doktor Úr! (mivel állatorvosnál már voltunk és nem jött rá a kutyánk problémájának okára, ezért leirom( reménykedve), hátha tudna segiteni, vagy talán van valami ötlete, hogy mi okozhatja ezt. Előre is köszönöm a válaszát! Van egy befogadott 4 éves(2 éve sterilizált) nősteny kutyusunk, akinek egyszercsak megjelent egy nagy gennycsomó az oldalán , ami idővel kipukkadt, de egy lyuk követte, amiből egyfolytában fojt a genny.(fél éve jelent meg ez a lyuk a kutya oldalán, azóta új lyukak jelentek meg rajta)második lyuk is megjelent,a kutya másik oldalán mielőtt elvittük volna az állatorvoshoz. Egy ideig gyógyszerrel kezeltük, de nem használt, aztán műtétre került a sor. A kezelések: 4 féle kezelést kapott: 2x antibiotikumos kezelés(szájon keresztül) 1x megnyitották es gézt húztak át a lyukon, ( bőre alatt a 2 lyuk között), hogy ne forrjon be és betadinozni kellett 3 óránként 1x.. megnyitották megint. olyan vágást csináltak rá, mint egy szem, félhold alakut, és időnként be kellett rakni a lyukba 1 erős pezsgős antibiotikum tablettát egyik kezelés sem segitett és (mint előbb már emlitettem) következett a műtét. Az állatorvos azt mondta, hogy lehet, hogy benne maradhattak a sterilizálásnál használt cérnák, (amivel el volt kötve a petefészke), de a műtét során nem talált semmit, ami ott lett volna maradva. egy dolgot viszont talált: a kutya petefészke össze volt nőve a hugyhólyagával, amit műtéttel szétválasztott műtét után úgy nézett ki, hogy helyrejött a kutyus, a lyuk beforrt, de mostanra újra kilyukadt az oldala. Most 1 lyuk helyett egyik oldalán 3 van, a másik oldalán kiújult 1 lyuk, amik egyfolytában leveznek (és a kutya fájlalja őket, ha hozzáérünk) Mi lehet a baja a kutyánknak és mi okozhatja ezeket a lyukakat? Üdvözlettel: Kinga

Kedves Gazdi!
Nagyon valószínű pedig, hogy a korábbi ivartalanítással függ össze a mostani állapot, a bent hagyott nem felszívódó varratok tudnak ilyen elváltozást okozni az állatokon. Nagyon nehéz sajnos megtalálni a fonalakat, mert vándorolnak, ráadásul  a nagykiterjedésű sipoly járatból is újra kezdődhet a folyamat. A petefészkeket remélem most már sikerült eltávolítani.

Előfordulhat, hogy újra ki kellene nyitni szegény kutyust és megkeresni a fonalakat, illetve sebészileg ellátni a bőr alatti kötőszövetben kialakult sipolyjáratokat, akár mintát is venni a gennyből tenyésztésre.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültek, de azért remélem sikerül a kutyust megmenteni!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993