zsírszövet

2015.07.06.

Tisztelt doktorúr! A probléma roppant összetett, a kutyusomat megoperálták már 6 hete, kiszedtek a könyökéből egy csomót. Szeromás lett. Majdnem minden nap vittem, hogy leszivják a váladékot (vizes savos véres lé). A varratszedés nem éppen sikerült a tegnapi napon, mikor a kutya letépte az utolso sebet, akkor vált világossá, hogy szinte az összes varrat benne van. Elvittem, kiszedték, de felszakadt egy helyen a seb. Ismét váladékozik és zsirszövetek jönnek ki a lyukon kisebb nagyobb darabok. Mivel az orvosom nem nagyon dolgozik este ezért csak holnap tudom elvinni. (ha sikerül) nagyon aggodom ez normális folyamat hogy ilyen dolgok jönnek ki szegényből?? A kedve jo, eszik iszik, játszana is, de nem mozgatom ha nem muszáj. Kérem szépen adjon tanácsot, mit tudok tenni, hogy minnél elöbb rendbejöjjön? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Tímea

Kedves Gazdi!

Sajnos látatlanban nem tudom megítélni, hogy mik lehetnek az Ön által zsírszövetnek nézett részletek, remélem többet meg tud majd, ha eléri állatorvosát. Előfordulhat, hogy húzódik, rossz helyen van a seb, ezért nem tudott tökéletesen  összeforrni.  Vajon készült szövettani vizsgálat az eltávolított szövetből? Ez sokat segítene, mert sajnos előfordulnak rosszindulatú daganatok is a kutyákon, ahol célszerű onkológust is bevonni a kezelésbe.

Addig is a nem felszívódó varratokat el kell távolítani, ha esetleg elfertőződött, akkor szükség lehet antibiotikumra is szükség lehet Léteznek hámosodást, hegesedést elősegítő kenőcsök, a lágylézer is jól használható erre a célra, kérdezze állatorvosát, hátha van lágylézeres kapcsolata. Ha a kutya jól van, kedve, étvágya megfelelő, az mindenképpen bíztató jel.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993