Bandita

2015.07.13.

Van néhány cicám, egy biztonságosan elkerített udvarban, épületben élnek. Másfél éve befogadtam közéjük egy kb.3 hetes kukából kimentett fiú picit. Pár hétig cumin neveltem, nem a nagyokkal volt, majd fokozatosan szoktattam közéjük. 10 hónaposan ivartalaníttattam, a többi cica is mind ivartalanítva van. Sokat játszanak, jól elvan a többivel, de naponta párszor nagyon agresszívan támadja a többit. Levadássza őket, majd durván nekik megy, harapja, rúgja. Amúgy nagyon szelíd, kedves, hízelgős cica, de ha én játszok vele, felveszem, simogatom is néha engem is megtámad, elkapja a kezem, és rettentő durván harap, rúg. Nem lehet elviselni, olyan szinten csinálja, ha ilyenkor rászólok és leteszem, rám ugrik, vagy elkapja a lábom, és folytatja. Mint aki bezsongana. Emiatt a többi ilyenkor fél tőle, és nem is szeretnek már vele játszani. Provokálja a játékot, de mivel nem akarnak játszani vele, elhárítják, ez neki olaj a tűzre, és támad. Nagyon szeretjük, de ez nagy probléma, és nem tudom mit csináljak.

Kedves Gazdi!
Ha  már ivartalanítva van a kandúrka, akkor orvosilag nem nagyon lehet vele mit tenni, de a táplálékkiegészítők, tápok között van olyan, amely természetes nyugtató hatású: pl. Serena UM tabletta, cseppek, vagy a Royal Canin Calm tápok- mind állapatikában kapható készítmények. Szobában tartott cicák esetében még a Feliway párologtatót is szoktuk ajánlani, amely állatpatikában kaphat és az anyamacskák “nyugtató”, emberer számára nem érzékelhető illatanyagát bocsátja ki.

Ezek mellett jó lenne őt elkülönítani a többiektől, külön etetni és esetleg lemondani a gyakori simogatásról. Sokszor  pár éves korukra megnyugodnak a kandúrkák, legyen vele türelmes!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993