ELZA

2015.07.19.

Tisztelt Állatorvos! Egy hete észleltem, hogy valószínűleg eltört a cicán lába. Elza 9 hetes, oltott kislány. Csodaszép és nagyon kedves. Voltunk állatorvosnál, aki megnézte és azt mondta helyre jön. Ha szükséges adjak neki 1/10 benuron tablettát. Valamint kenegessük valami krémmel. Elza nem igazán ette meg a tablettát, ezért Nurofen szirupot kapott. Este adtam neki 1 ml. Kedden nagyon lázas lett 41,8 volt a hője remegett mindeni az ártatlan ki jószágnak vizes ruháztuk jegeltük a lábát és rövid idő múlva lement a láza azóta nem lázas. Már ki-ki biceg az udvarra és ott heverészik, ha meglát már hangosan dorombol. De tegnap óta nem akar enni, fecskendővel próbálom etetni. Minden finom falatot felkínálok neki de nem kéri. Hátsó lába nagyon duzzadt még mindig, de már nem sír ha kenegetjük a kenőccsel neki. A vizes ruhát pedig csak addig tűri rajta amíg ölbe fogjuk és simogatjuk. Nurofent már nem kap (azt hittem attól nincs étvágya). Bízhatunk benne hogy helyre jön? Köszönjük válaszát!

Kedves Gazdi!

Az én legjobb tudomásom szerint amacskák mája nem képes lebontani a Be-Nu-ron tabletta, illetve a Nurofen szirup hatóanyagát, súlyos máj- és veseelégtelenséget okozhat egy magasabb dózis. Szerintem nagyon jól teszi, hogy nem adja tovább.

Jó lenne olyan rendelőbe, állatkórházba vinni a cicát, ahol meg tudják röntgenezni a lábát, hogy kiderüljön, valóban töréről van-e szó, nem fertőzésről, gyulladásról, stb. milyen fokú a törés, elmozdultak-e a csontok, stb. Már állatok számára is elérhetőek a legmodernebb csontműtéti technikák, érdemes kisállat ortopédiában jártas kollégához forulni ezügyben. Ha nem tudják vállalni egy műtét költségeit, akkor is jó volna szerezni valódi, macskáknak való fájdalom csillapítót szerzni, receptre, állatpatikából, illetve egy jó rögzítő kötés, ha olyan helyen van a törés (könyök, illetve tér fölött), akkor segíthet stabilizálni a csontvégeket, hogy hamarabb és jobban össze tudjanak forrni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993