romló demodex

2015.07.19.

Tisztelt Doktorok, tanácsukat kérném. 2 hete vásárolt kutyán a demodex enyhe formáját vettük észre. Lefürdettük babe gyógynövényes babasamponnal és bekentük neostomosannal sokáig javult az állapota, folyamatosan kapja a vitaminokat is. Hogy biztosra menjünk, vásároltunk advecote spot on-t 4 napja megkapta de ma reggelre rosszabb lett mint amikor elhoztuk. Nem csak a fején, hanem minden testhajlatba és az álla alatt is és lábvégeken. Mi okozhatta a hirtelen romlást? Két napja kapott házi tejet is higítva a táphoz, de is adtunk neki de nem volt panasz. Nincs ötletünk most újra megfürdettem a babasamponnal.szívesen fogadom az újabb ötletet.

Kedves Gazdi!

A babasompon helyett olyan gyógysamponnal kellene fürdetni a kiskutyát, ami hatásos a Demodex, vagyis szőrtüsző atkák ellen is, előtte pedig a szőrtüszőket megnyitó samponnal( Peroxiderm), amely segíti a másik hatóanyag bejutását az atkákhoz. A Neostomosan valóban törzskönyvezve van Demodex atkára, de hatékonysága már nagyon rossz. Törzskönyvezet tmásik gyógyszer csak spot-on van, pl. az Advocate, de tapsztalatok alapján más, injekciós készítményt is használnak úgynevezett “off-label”.

Sajnos azt is el kel mondani, hogy ez a Demodex-fertőzés ilyen kicsi korban azt jelenti, hogy a kiskutya immunredszere nem működik megfelelően, fontosak a vitaminok, az immunerősítés, a féreghajtás, a jó táplálék, az esetleges bakteriális felülfertőzések kezelése lehetőleg bőrkaprék vizsgálat alapján. A kezelés hosszadalmas, van, hogy 6-12 hónapba is telik és nem mindig kecsegtet sikerrel sajnos. Ajánlatos ivartalanítani a fiatalkori demodikózisban megbetegedett kuytusokat gyógyulás után, mert sajnos tovább örökítheik a hajlamot az utódaikra.

Remélem sikerül meggyógyítani a kiskutyát!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993