Lédy

2015.07.21.

Tisztelt Doktornő! Több ízben fordultam már segítségért Önhöz kedvencem Lédy 13 éves dobermann szuka betegségével kapcsolatban.Ismét a segítségét kérem.Mai nap reggel még sétáltunk az időskori nehéz mozgáson, lelassuláson kívül nem észleltem semmi.Egész délelőtt a kamrában polc alatt a szokott helyén feküdt. Nem igazán szellős a helyiség az aljzata beton szőnyegezve.2 óra körül már nagyon hiányoltuk és behívtuk a lakásba, de nem tudott kijönni, majd segítséggel kivezettem, de ekkor nem tudott a hátsó lábain megállni. A mancsok aláfordultak és nem tudott megállni. segítséggel kicsit mozgattuk, itattuk és állott vízzel törölgetve hűtöttük.bent a lakásban sokat pihent, de azóta sem biztonságosan menni és hosszabb ideig állni, elesik.Étkezéssel nincs gond. Rosszul segíthettem a kijövetelkor vagy elfeküdte a lábát vagy esetleg ettől súlyosabb dolog történt? Az utolsó eleséskor nem tudta tartani a vizelet . Mi a teendő? Kérem szíves segítségét mielőbbi gyógyulása érdekében. Köszönettel: Lédy

A doktornő sajnos szabadságon van, sajnos be kell érnie velem. A leírása alapján sajnos azt kell mondanom, hogy a Lédy tünetei alapján a betgeségét, esélyeit kitalálni, vagy a helyszínen végzett vizsgálattal diagnosztizálni szinte lehetetlen.

Akár a hőség is megviselhette annyira a kutyát, hogy elfekvővé vált, ezen talán hideg vizes törölközővel is lehetett volna segíteni – de az elfekvést, hátulsó testfél gyengeségét sok tucat egyéb betegség is okozhatja. Jól felszerelt rendelőben részletes állatorvosi vizsgálatok tisztázhatják mi zajlik a Lédyben – ezután az esélyek és teendők is világossá válhatnak.

A teendő tehát mielőbb rendelőbe juttatni a Lédyt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993