Porckorongprobléma?

2015.07.21.

Tisztelt Dr. Balogh Lajos és Dr. Szilágyi Jusztina! Van egy kb.4 éves, menhelyről 3 éve örökbefogadott, ivartalanított kandúr házimacskánk. 10 napja, külföldről hazatérve vettem észre, hogy valami nincs rendben. Levertnek tűnt, csak feküdt az ágy alatt, ill. mintha lassabban, nehezebben járt volna. Másnap elvittük az orvoshoz, ahol azt mondták, hogy a gerince fájhat és kapott 2 injekciót (szteroid tartalmú volt emlékeim szerint), ill. fájdalomcsillapító gyógyszert. Már aznap este is jobban volt, még ugrándozott is kicsit. Másnap kapott újabb oltásokat és továbbra is kapta a gyógyszereket. Sajnos azonban a továbbiakban javulást nem igazán tapasztaltunk, így csütörtökön újra elmentünk az állatorvoshoz. „Megtapogatták”, hála Istennek reagált mindenre. Újabb oltást kapott, ill. kapott másfajta gyógyszert (Rheumocam és Synulox). Ezek sem használtak: kezdetben csak feküdt a cica, azután pedig megpróbált járni, de nem igazán sikerült neki, előfordult,hogy "borult", eldőlt. Vasárnap estére már nem igazán bírt menni, a hátsó lábait többnyire csak vonszolja. Ma megröntgenezték, de nem látszott elváltozás a felvételen. Lábai nyomkodására enyhébben, de reagált. Kapott 3 oltást, ill. egy szteroid tartalmú gyógyszert (azt hiszem, Medrol a neve), valamint Enroxil Flavourt. Holnap is oltani kell, valamint szednie kell a gyógyszereket és szerdán kell újra jelentkeznünk az orvosnál. Önök szerint mi okozhatja a fenti problémákat? Porckorongsérv? Mit javasolnának, csináltassunk MR-vizsgálatot? (Csongrád megyében élünk, úgy tudjuk, itt nem csinálnak sehol MR-t macskáknak, de ha szükséges, elvisszük a cicát bárhová az országban, nagyon aggódunk érte.) Válaszukat előre is köszönöm, további jó munkát kívánok! Tisztelettel: Kovács Mariann

MRI vizgsálatot Budapesten és Kaposváron lehet készíteni kutyákon és macskákon. Nálunk a szintén érzékeny és informatív SPECT/CT vizsgálatokra van lehetőség.

Ha állatorvosukkal együtt úgy érzik, hogy a felsorolt 3D képalkotók egyike szükséges a diagnózishoz, úgy akár mi is állunk rendelkezésre (30/9330 559).

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993