Bizsu

2015.07.28.

Tisztelt Állatorvos! Van egy 2.5 éves vizsla jellegű szuka kutyánk, még kölyökként menhelyről hoztuk haza, vele kapcsolatban szeretnék kérdezni. Rajta kivűl még van két kutyusunk. Kb fél éve nagy esőzések miatt beázott az egyik szobánk és leszakadt éjjel a gipszkarton plafon, abban a szobában ahol a kutyus is aludt. Ezután az esemény után a viselkedése, természete teljesen megváltozott, ami egyre csak rosszabodik. Elkezdett félni a tűzijáték hangjától, aztán a dörgéstől, azután már ha fúj a szél már attól is fél, remeg, liheg, a másik két kutyával akikkel eddig birkóztak, játszottak, rájuk morog, elvonul előlük. Sétálni behúzott farokkal indul, és nem mindegyik irányba akar elindulni. Játékaival nem játszik.Nem tudjuk hogyan lehetne változtatni a lelki állapotán,van e rá valami gyógyszer, tudna e tanácsolni valamit ? köszönöm szépen

Mégha időben nagyon jól köthető is a viselkedés megváltozása, egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy kizárólag a plafon leszakadása okozza jelenlegi megfigyeléseit.

Nem kizárt, hogy a Bizsunak fájdalommal, rossz közérzettel járó megbetegedése alakult ki – sok tucat ilyen betegség lehet pl.: ízületi-, gerinc fájdalmak, idegrendszeri megbetegedések, gyulladásos megbetegedések, daganatos megbetegedések …  Ezek mind okozhatják a leírt észleléseit.

Ha állatorvosa a részletes vizsgálatok során egészségesnek találja a Bizsut és valóban “csak” a viselkedési rendellenességgel kell foglalkozniuk, arra is lesz ötlete, hogy a sok szeretet és türelem mellett milyen praktikákkal, vagy rosszabb esetben gyógyszerekkel lehet a kutya szorongásait, félelmeit viselkedési rendellenességét megoldani.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993