szomorú

2015.08.11.

A kutyámat 7 éve fogadtuk örökbe 4 hónapos volt akkor. Szerettük, elkényeztettük, a házban tartózkodik, de az udvaron is szabadon sétálhat, bár nem szeret egyedül kimenni. Együtt nőtt fel az akkor 8 éves pulinkkal, de egyre ellenségesebb lett vele, nem bántott,a de nem is szerette ( ő 2 napja meghalt). Nem tudunk másik kutyát örökbe fogadni mellé, mert nem tűr meg senkit, még a kölyköket sem, minden állatot meg akar ölni szó szerint, pedig mi soha nem bántottuk, és nagyon szeretjük. Kérem adjon tanácsot mit csináljak vele.

Kedves Gazdi!
Tipikus állattartói hiba, hogy a kutyákat emberként szeretik, pedig a kutyáknak falkavezérre, világos határokra, fegyelemre, sok mozgásra van szüksége a szeretgetés, kényeztetés  előtt ahhoz, hogy más állatokat, embereket tisztelentben tartó, egészséges testű-lelkű kutyaként élhessen. Valaki mindenképpen vezető, falkavezér lesz, ha Önönk nem képviselnek olyan tekintélyt, ami a feltétlen engedelmességet megköveteli, akkor majd ő, a kutya betölti ezt a szerepet: megvédi a területet, a falkát, a gyengéket, akik ebben a felállásban Önök.  Ez igen megterhelő feladat számára egyébként, ők nem erre születtek, hanem követőnek!

A másik gyakori félreértés, hogy az emberek sokszor azt hiszik, hogy a tekintélyt kutyák (éssajnos  más emberek) szemében úgy érhetik el, ha kiabának, verekszenek. Ez egyáltalában nem így van. a tekintélyhez nem szüséges fizikai erőszak, legfeljebb “kutyanyelven” való értés: ki eszik először? ki megy ki először a kapun? ki vezet séta közben? ki mondja meg, hogy mit lehet és mit nem? kinek milyen a testbeszéde?

7 éves korban már igen nehéz a változás, ha így a fejükre nőtt a probléma, de nem lehetetlen. Szakképzett kutyatréner, kutyakiképző, kutyaiskola hathatós segítségére biztosan szükség lesz!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993