Agresszív eb

2015.08.19.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy masfél éves kan puli kutyus gazdája vagyok. Az első oltásainál semmi probléma nem volt, minden gond nélkül tűrte őket. Aztán mikor egy éves lett, az első veszettségi oltásnál begorombult s neki ment az állatorvosnak kiszakítva annak nadrágját. A kérdésem az lenne, hogy a következő oltását hogyan könnyíthetném meg. Nyugtatóval? Az idegeneket nem igazán szívleli. Előfordult, hogy agresszíven lépett fel a hozzánk érkező vendégekkel szemben, s csak erőteljes kiabálásunkra hagyott fel a morgással, vicsorgással. Utána ugyanakkor el is húzódott, tudta hogy rosszat csinált? Tartok attól is, ha a közeli állatkórházba szállítanám oltásra, hogyan reagálna az idegen környezetre, ebekre, emberekre, az ott kapható nyugtatókra. Elismerem sokat kényeztettük. Van arra mód,hogy felül kerekedjünk rajta s tudassuk vele ki a főnök? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!

Az első oltásokkor még kicsi a kutya, majd később egyre dominánsabb lesz és ha a gazdik nem tudatják vele, hogy ki a főnök, akkor majd ő lesz, mert valakinek meg kell védenie a falkát, amibe természetesen Önök is beletartoznak. Nekünk is több ilyen páciensünk van, aki nem fogad szót a gazdninak, sőt, akár őt is megharapja, kifejezetten támadó. Ilyenkor azt kérjük, hogy gyöngyvászonból készült szájkosarat tegyenek fel a kutyára és már így hozzák be, amit mi majd külön is bekötünk.

Sajnos ilyen esetekben le kell mondanunk a kutya teljes és alapos vizsgálatáról, nem tudjuk megnézni a fogait, a garattájékot, stb., ami akkor nagy gond, ha baj, betegség van. Emiatt is jó volna úgy megnevelni, hogy ne legyen támadó.Van mód a segítségre, kutyaiskola, kutyakiképző segítsége kellene Önöknek, keressenek egy Önökhöz közelit!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993