válogatós cica

2015.08.26.

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A segítségét szeretném kérni 2 éves nagyon válogatós cicáimmal kapcsolatban. Pici koruk óta többféle tápot kipróbáltunk, de egyik sem vált be hosszú távon. Házi kosztot egyik sem hajlandó enni, pedig kifejezetten nekik főzzük vagy sütjük, a legfinomabb hús sem érdekli őket. Az utóbbi egy évben Royal Canin száraztápot kapnak Pl:Indoor cat és emellett alutasakosat is. Legutóbb nem sikerült időben megrendelni a szokásos tápjukat ezért vettem egy Royal Canin Senior Stage 2 Consult tápot. Nem gondoltam végig, hogy ez idős cicának való és megvettem. A cicák imádják! Amióta ezt a tápot eszik az egyébként kicsi koruk óta elég laza székletük is rendbejött és sokkal kevésbé is büdös. A kérdésem az lenne,hogy ehet-e egy 2 éves cica hét évnél idősebb macskának való tápot? Üdvözlettel: K.Éva

Kedves Gazdi!

Természetesen, sőt, úgy látszik, hogy ez kifejezetten nekik való, ha a hasmenésük is megjavult. Összehasonlítva a beltartalmi értékeket, a Senior Stage 2 több zsírt és kevesebb fehérjét tartalmaz, mint a felnőtt táp. A zsírossággal semmi gond, sőt, kifejezetten hasznos, viszont a cicák fehérje szükségletét kevés hozzáadott hússal, tejtermékkel lehetne pótolni. Pár falat tejföl, túró, sajt sok macskának a legfinomabb fogások közé tartozik. A nyers, friss, emberi fogyasztásra is alkalmas csirkehúst is sokan etetik  gond nélkül (akár pár falat összetört csirkenyak, farhát formájában), bár ez utóbiről megoszlanak a vélemények az esetleges Salmonella fertőzés miatt. Viszont a cicák sokkal jobban el szokták fogadni nyersen, legfeljebb leforrázva, mint főzve-sütve.

Fontos még a megfelelő fűféle, macskafű ellátás, mert a cicáknak nagyon kell a friss zöld a felgyülemlett szőrcsomók eltávolításához.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993