Louise

2015.08.27.

Tisztelt Doktor Úr! 8 éves lakásban tartott házi cicámmal kapcsolatban kérném a tanácsát. Úgy másfél hónapja először, hogy a kapott füvet amikor kihányta, a hányása el volt színeződve, úgy tűnt véres (rózsaszínes) és enyhén habos volt. Állatorvoshoz vittük, először csak quamatel minit kapott egy teljes dobozzal. Az első pár napban két szer fél szemet, majd egyszer fél szemet. Viszont a véres hányás nem múlt el teljesen, de továbbra is csak akkor ha füvet evett. (Ha csak magától szőrt hányt az nem volt véres)Újra elvittük, vesére gyanakodtak, vért vettek, majd kiderült, hogy magas a fehérvérsejt száma. Újabb vérvizsgálat, mellyel a macskaleukózist kizárták, nem az volt. Majd ultrahang és röntgen. Az ultrahangja rendben volt, bár azt mondta, hogy a mája nem teljesen homogén, a röntgenről pedig hogy fogynia kellene (jelenleg 6 kiló 60 deka), mert gond lesz a szívével. A mája miatt hetente kétszer kapjon calopetet, illetve diétás kaját. Ez azóta így megy. Hányni hetek óta nem hányt, mert nem adtam neki füvet, helyette gimpetet (így nem is igazán igényelte, bár előtte volt a fű). Hogy mitől hány véreset, vagy mitől magas a fehérvérsejt száma nem derült ki, azt mondta térjünk vissza rá fél év múlva. Most viszont újra hányt egy keveset, ami szintén el volt színeződve, bár nem annyira mint két hónapja, és a mennyiség is kevesebb volt, de azért mégis. Keresgéltem a neten, és találtam olyat, hogy a fűszeres étel gyomorhurutot okozhat, ami pedig valamit befolyásol a fehérvérsejteknél…. Ő pár héttel azelőtt beleevett valami csípős virslibe. Azóta persze csak a diétás szárazat kapja. A kérdésem, hogy ez okozhatott e gyomorhurutot, illetve hogy a gyomorhurut befolyásolhatta e a fehérvérsejt számot, illetve hogyan segíthetek neki.

Kedves Gazdi!

Nagyon jó, hogy alaposan kivizsgálták a cicát! A gyomorhurut befolyásolhatja a fehérvérrsejt számot, a csípős, illetve bármilyen virsi nem tesz jót a cicagyomornak.. Esetleg a szájüregben nem találtak valamilyen fekélyt, fogíny gyulladást, kinövést, stb., amiből a vér származhatott?

A nyelőcsövet és a gyomrot altatásban lehet endoszkóppal vizsgálni, mintát venni belőle, ami talán közelebb vihet az okokhoz, akár a gyomorhurut is kimutatható. Addig is az ismételt féreghajtás és a hypoallergiás táp os jó ötlet lehet, ha állatorvosa sem gondolja másként!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993