Flóri

2015.09.02.

Egészséges dolog-e, ha a macskám kicsi kora óta kizárólag macska eledelt fogyaszt: száraz táp, ill.nedves étel: Whiskas, Frieskis, Kitekat minőségben? Semmi házi kosztot nem hajnandó elfogadni! Egyébként egészséges, és jó étvágyú. Sőt, hízásra is hajlamos, ezért vigyáznom kell az etetéssel.Várom válaszát. Köszönettel. P-né Jász Csilla.

Kedves Gazdi!

Nem biztos, hogy ártalmas, sok cica éli le ezeken az életét. A macskák húsevő állatok, ezek a gyári tápok leginkább gabonákat tartalmaznak, így nincsenek nagyon közel a természetes táplálékukhoz. A jobb minőségű tápok, mint például a Royal Canin, általában zsírosabbak, és magasabb az állati eredetű fehérje tartalmuk.  A főtt emberi táplálék sem kifejezetten megfelelő, bár a tejtermékek, mint a sajt, natúr joghurt, túró, tojás jók a cicáknak is, és a legtöbb macska szívesebben fogad el nyers húst, vagy csontos húst. Biztosan nem szabad sertés húst, marhát adni nyersen. A nyers csirke etetését leginkább az emberi megbetegedést is okozó Salmonella, Campylobacterium miatt nem szoktuk javasolt. Ha már nyers csirkét etet az ember, akkor csak teljesen friss, emberi táplálkozásra is alkamas részek jönnek szóba, lehetőleg fagyasztás után, pl. csirkenyak, farhát, csirkemell.

A macskák nagyon konzervatívak, amilyen táplálékot megszoknak kölyökkorukban, ahhoz ragaszkodnak egész életükön át, ezért is nehéz őket másféle táplálkozásra szoktatni. Kitartóan kell próbálkozni, ha szeretné a cicákat átszoktatni, érdemes az új táplálékot a régivel keverni, majd fokozatosan emelni az új adagját.

Macskák táplálásáról bővebben olvashat honalpunkon, ha IDE KATTINT!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993