Hópihe

2015.09.04.

Tisztelt Doktor úr Doktor nő! Borzasztó dolog történt a cicámmal! Másfél hónapja úgy jött haza,/kinti benti/ ivartalanított fiucska, hogy lázasnak éreztem! Azonnal fehívtam az Állatorvosunkat, akihez evittem azonnal! Azt mondta, meg van fázva! Kapott 3 injekciót, és fecskendőbe barna sűrű kenőcs félét, amit etetni kellett vele! nap mulva vissza vittem, láza nem mult, kértem csináljunk egy tesztet, Felv Fiv-re, ami negativ lett! Kapta tovább az injekciót! Estére jobban lett, evett ivott! Már két nap után jobban volt, de újra lázas lett! Hivtam az orvosunkat, aki azt mondta 2 hétig szabin van, menjek egerbe az ügyeletre! Senki sem volt ott! Majd felhivtam az ügyeletes orvost, aki közölte másnap vigyem be a rendelőbe, mert nincs itthon! Másnap elvittem azt mondta feső léguti fertőzése van! Kapott ismét szurikat, és otthora gyógyszert, amit 6 napon keresztül adtam neki! Vittem vissza a megbeszélt időpontra, bár kicsivel jobban volt, hogy azt mondta rendben van a cica! Kérdeztem vissza hozzam a jövö héten? Azt mondta szabin lesz, csak szept 3-án lesz rendelés! Elájultam!A cica nem lett jobban utánna! Hivtam egy harmadik orvost, aki szintén injekciókat adott neki! Nem lett jobban! Majd kedden, beküldött a cicával az egri Állatkorházba, ahol a teszt pozitiv lett ! Azt hittem hogy szörnyet halok! Nem nyáladzott a cica, nem volt csipás taknyos, csomok sem voltak sem a nyakán, és máshol sem, külső tapintásra! Csináltak autómata vérképet, biokémia ( bun glu, alp, T-prot) IDEEXX FELV_FIV gyorsteszt Vérkép, közepes foku anaemia, neutropenia lymphopenia, tr cytopenia, IDEXX SNAP Combo teszt Felv+ Fiv+!! Eutanáziát javasolt! Számomra érthetetlen, hogy itthoni Állatorvos tesztje negativ, míg Egerben a teszt pozitiv lett! Hazajöttem, nagy felháborodásomban, az orvosunkhoz, aki azt mondta, nem érti ezt adolgot! Van még rajta kívül 6 cicám, próbábol ki vittem a legöregebbet, aki ivartalanitott lány cica, és egy 5 hónapos fiucskát, akiknek a tesztje, negativ lett! Mindegyiket beoltattam leukózis ellen, 3 hét mulva kapják a másodikat! Kérdésem, hogy létezik az, hogy csak az az egy lett pozitív, a többi hála az égnek, nem! A sok injekció nem adhat téves eredményt?! Az itthoni negativ, az egri pozitiv!!? Kérem válaszoljon mielőbb, mertnem tudok bele nyugodni! Előre nagyon köszönöm!!

Kedves Gazdi!

A laboratóriumi vizsgálatokhoz jobban értők azt szokták mondani, hogy egy teszt nem teszt! A biológiában, pláne az emberek alkotta diagnosztikában semmi sem fekete-fehér. Szerintem nem is annyira a teszt eredménye az aggasztó, hanem hogy a sok kezelés sem gyógyul a cica 1,5 hónapja. Gondolom állatorvosai beadták a legelterjedtebb, leggyakrabban használatos fájdalom és lázcsillapítókat, antibiotikumokat, Capott kalopet pasztát, hogy legyen étvágya, talán még infúziós kezelést is kapott.

A sok penia” végű szó azt jelenti a vérképében, hogy megfogyatkoztak a különféle fehérvérsejtek, az anémia azt jelenti, hogy a vörösvérsejtek is. Sajnos ez vagy egy régóta fennálló gyulladásos betegség következménye, vagy a csontvelő károsodásáé, ami kijáró oltatlan macskák esetében nagyon gyakran a FelV vagy FIV víurs következménye.

Egy teszt a betegség lefolyásával is más-más eredményeket adhat. Lehet, hogy 6 hete még az egri teszt is negatív lett volna, sőt, az is, hogy most már a a hazai állatorvos tesztje is pozitív.

A Leukózis szoros együttéléssel, közös etető-itató tál használatával, harapással terjed, ezért nagyon jól teszi, hogy beoltatja a többi cicát.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993