Felháborító!

2015.09.04.

Tisztelt Dr Úr, Dr Nő! Kezdem azt hinni, hogy tisztelet a kivételnek, az Állat Orvosok nem veszik komolyan a hozzájuk vitt kis állatok problémáját,aggódó gazdik elmondását beteg állatukról. Tologatják az időpontokat, egyik orvostól a másikig, szabi miatt, bár nekik is jár, semmilyen ambuláns lap a vizsgálatokról, gyógyszerekről, inyjekciókról! Amikor kontrollra visszük a kedvencüket, azt sem tudják mi volt a baja, mit kaptak, szabi közben hordjuk máshová, ahol szintén nincs kezelési lap semmiről. Megbízhatatlan tesztek, egyiknél negatív, másiknál pozitív teszt. Kinek lehet hinni?! Rengeteg pénz, türelem, sírás, mert már nem lehet megmenteni kedvencünket.; Flegma tolerancia, durva hozzá állás, lekezelés, kosz a rendelőkben, higiénia sajnos nulla. Nem fertőtlenitik a vizsgáló asztalt, az orvos nem mos kezet, még ki sem hűlt a vizsgáló asztal, már rá tetetik a következő kis beteget. Nem is merek arra gondolni, hogy mi lehet a műtőben. Van e egyáltalán steril műszerek?! Egy tűvel ad be 6 cicának védőoltást a lakásban! Főlháboritó! Vagy úgy vannak vele, hogy őket nem terheli felelősség? Egyik állatról viszik a másikra a fertőzést? Helyes dolog ez? Lassan azt gondolom, hogy tisztelet a kivételnek, de akármilyen betegséget is el kaphatnak a kis kedvencünk az Állatorvosi rendelőben! Az utobbi időben, 3 rendelőben, és egy Állatkorházban jártam /SAJNOS/mindenütt ezt tapasztaltam! Borzalmas volt! Ráadásúl az Állatkorház udvarán, Állat menhely működik, ahol kosz mocsok bűz uralkodik. Ezt senki nem ellenőrzi? Ez úgy ahogy van, be kellene záratni! Kérem válaszoljon! Tisztelettel,egy állat tartó!

Kedves Gazdi!
Megértem a felháborodását, de nemigen tudok mit válaszolni erre. Azt remélem, hogy a 3 állatorvos, állatkórházról levont következtetései nem általánosíthatóak valamennyi állatorvosra, állatorvosi rendelőre hazánkban, legalábbis mi igyekszünk minden higiéniai előírást betartani, ahogy sok általam ismert rendelő, állatkórház itt Budapesten és vidéken.

Az, hogy egy tűvel olt valaki végig több macskát egy háztartásban a régi állattelepi időket idézi, mikor a marhatelep állatorvosának egyetlen fecskendő volt a zsebében, ez teljesen megengedhetetlen!. Az a véleményem, hogy az állatorvoslás egy szolgáltató tevékenység és Ön nem kell, hogy hagyja az ilyen eljárást! Nyugodtan megszakíthatja az oltásokat, ha ilyet lát, és megtagadhatja a fizetést. Kórlapot, a kezelésről írásos dokumentumot kötelező adni, ha nem kap, akkor szerintem szintén felszólíthatja a rendelőt a hiánypótlásra, illetve kijelentheti, hogy adig nem fizet, míg nem telejesítik azt.

Előző válaszomban már írtam a gyortesztekről, amiknek az eredménye nem mindig megbízható, ráadásul a betegség lefolyása alatt is változik. Viszont a higiénés viszonyokról írtak engem is felháborítanak, erre nem lehet mentség az sem, hogy a nyár, a szabadságolások idején nem jut annyi figyelem, ember a rend fenntartására mint máskor.

Remélem, hogy talál olyan rendelőt, állatorvost akivel meg van elégedve, és sikerül a cicákat a lehető legjobb ellátásban részesíteni!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993