A reménykedő

2015.09.08.

Üdvözlöm, Doktor Úrm Doktor Nő!; Egy furcsa kérdésem lenne. A cicámnál Fiv_-Felv pozitiv teszt lett meg állapitva. A cica szája sem belülről, sem kivűlről nem volt fekélyes. Semmilye csomó nem volt a testén. Nem volt taknyos, nem volt csipás, nem ment a hasa. Lázas volt, nagyon sok antibiotikummal volt kezelve, az utóbbi két hónap alatt. Van még mellette egy cicám, aki egészséges, Összetörtem! Eutanásiát ajánlott az Orvos. 20évet öregedtem, 5 perc alatt! Nem hagytam ott a cicámat, mert nem ezt a sorsot érdemelte! Haza vittem. Beültem a nett elé, és találtam olyan fórümozó oldalt, ahol a sok elkeseredett gazdik, csodákat mesélnek a THUJA golyórol, amit Székely Attila dr nál beszerezhető, és gyógyitja cicákat. Egy pozitteszt,egy hónapos kezelés után, ismételgetve negativ lesz. Van olyan, aki a diagnózis után 6 héttel, a THuja golyó szedése ütán negatív teszteket produkál a vizsgálat. Milyen csoda szer ez? Mennyire lehet jó ez a golyó? Most én is rendeltem, abban bizván, hogy a cicám meggyógyul. Kérdésem még az lenne, hogy leukózis elleni védőoltás után, mikor lehet tesztet csináltatni, hogy ne befojásolja az eredményt? Van még egy cicám, ő negativ volt a tesztje,és egy hete be adattam neki a leukózis elleni védőotást, és arra lennék kiváncsi hogy mikor lehetne egy ujjabb tesztet csináltatni neki. A második injekciót, 2 hét mulva kapja. Sajnos a mi állatorvosunk, nem a beszédességéről híres, csak nyög, és gondolkodik, nem tudja, és nem érti. Válaszát előre köszönöm! Tisztelettel: Éva

Kedves Gazdi!

Először is, ha egy cica még egyéb tünetet nem mutat, mint a láz, akkor az esetek 30%-ában magától vírusmentessé válik  2-3 hónap múlva, legalábbis ha a Leukózis vírussal fertőződött. (Azt nem írta, hogy melyik teszt lett pozitív, a Leukózis, vagy a Macska AIDS, vagy mindkettő?). A “Thuja golyó” gondolom egy homeopátiás szer, a Thuja occidentalis, sajnos homeopátiában nem vagyok otthon, nem tudom mi a hatása, hogyan hat, ezt homeopátiában jártas állatorvosnál kell megkérdezni. Akár Thujával, akár anélkül, 12 hetet biztosan várnék, majd újra teszteltetném.

A másik cicánál az oltás egyáltalán nincs hatással a Leukózis teszt eredményére, de nem érdemes szerintem teszteltetni, amíg nem mutat valamilyen tünetet, meret csak klinikai tüneteket is mutató macskáknál igazán megbízható.

Addig is nagyon fontos, hogy a két cica ne egyen egy tálból, ne igyon egy itatóból, lehetőleg az alomtálca is különüljön el, sőt, legjobb lenne őket külön helyiségben tartani, ha megoldható.

Arra figyeljen, hogy a Leukózis oltást, ha életében először kapja egy macska, akkor meg kell ismételni, egyetlen oltás nem alakít ki megfelelő védelmet!

A macska AIDS ellen sajnos nincsen igazán hatékony védőoltás, pozitív esetekben csak az elkülönítés oldja meg a vírus terjedését.

Mindkét esetben fontos a jó táplálék, rendszeres parazitamentesítés, a sok-sok simogatás, szeretet, vagyis a stresszmentes élet, ami remélem igen hosszú lesz még mindkét cicája esetében!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993