Változás

2015.09.17.

Kedves Doktor Ur/No! Maltai selyemkutyam 1 eves es 3 honapos, most 2,15kg. Aug.7-en kezdodott a masodik tüzelese, es azóta nagyon furcsa. Nem igazan jatszik, egyik szaraztapot sem eszi meg vagy maximum par darabot, de van olyan nap hogy az egesz adagot megeszi de ez heti 1-2 nap van csak, már mindent vettem neki (acana, royal canin, orijen…), igy konzervet adtam, az egy darabig ment, de mar az sem. Sosem etettem konyhai maradekkal, de mar sajnos azt is adtam neki a felvagottat virslit husokat megeszi, de szerintem az nem eleg. Egesz nap alszik, de ha setalni megyunk akkor boldogan setal. Viszont alul még valamelyik foga dupla, bent maradt a tejfoga, sajnos kulfoldon elunk, de megbeszeltuk az allatorvossal Augusztusba mikor a kombinalt oltast kapta, hogy decemberbe kihuzza neki a felsőkről pedig leszedi a kezdetleges fogkövet. Lehet hogy a foga miatt nem eszik? Fogyast nem tapasztaltam a sulya nem valtozott, inkabb nyalogatja magat es vakarózik, eloszor csirkehus allergiara gondoltam, sőt igazabol mar mindenre, mert nem tudom mitol valtozott meg, lehet hogy csak felnőtt? Koszonom elore is a valaszukat

Kedves Gzdi!

Ha nemrég tüzelt, akkor előfordulhat, hogy a tüzelés utáni álvemhességgel függ össze az állapota, ha az emlői megduzzadtak, esetleg tej is ürül belőlük, akkor ezt az állapotot hívjuk álvemhességnak. Az álvemhességről bővebben olvashat, ha IDE KATTINT!

Ha nem akarják tenyésztani, akkor decemberben akár az ivartalanításon is túleshetnének, ha állatorvosuk is egyetért, mert ezzel megszűnnének az álvemhességek és a tüzeléssel, hormonális ciklus változásával összefüggő tünetek.

Annyit hadd jegyezzek meg, hogy a gyakori tápváltás egyáltalán nem tesz jót a kutyák emésztésének, ahogy a folytonos aggódás sem. Ha boldogan sétál, nem fogy, jó a kedve, és az állatorvosi vizsgálatkor sem tűnt fel semmi különös, akkor nem érdemes sokat aggódni, inkább játsszanak, futkározzanak együtt sokat, menjenek hosszabb sétákra, járjanak el kutyák közé, hogy elfáradjon és megéhezzen a kutyus, és lehetőleg mellőzzék az etetési időn kívüli falatkákat, mert a nassolás kutyák esetében is elveszi a kedvet a rendes evéstől!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993