kóbor macskából szobacica

2015.09.17.

Kedves Dr. úr! Pár hónapja befogadtam egy kóbor kandúr macskát. Lassan teljesen odaszokott hozzánk. Beoltattam, chipet kapott, 3 hete ivartalanitva lett -közben úgy alakult hogy kiköltöztem Németországba most anyukámmal hagytam átmenetileg. (ahová szoktattam) Sokat eszik, szépen gömbölyödik. Nappal egész nap ott van, de este elmegy ugy 3 órára, majd visszajön. Azt szeretném kérdezni hogy ez meg fog szűnni, hogy el akar menni? Ön szerint be tudom szoktatni lakásba ? (3 év körüli kandúr macskárol van szó.) Ki akarom hozni magammal, mert jön a tél és anyukám nem engedi be a lakásba.. nem szeretném, ha kint fagyoskodna, de itt szobacica lenne.  Egyedül lenne, amíg dolgozunk, de minden nap el mennénk sétálni pórázon. Gyönyörű zöld környezetben lakunk, mellettünk parkok ,erdő, Tesom azt mondja, nehogy beleőrüljön hogy bezárom, mivel eddig kóbor macska volt. Nagyon félek ettől… Hotelban lakunk, nagy szoba, fürdő, erkély (45-50 m2) Maga mit gondol lehet baja ha kihozom? Hűvösebb időben talán könnyebben viseli mivel hidegben sztem ő se akar nagyon kimenni… köszönettel K. Zsanett

Kedves Gazdi!

Nagyon jó ennek a cicának, hogy ilyen jó helyre került, akár kinti macska, akár szobacica lesz. Sok kóbor kandúr szeretne ilyen szerencsés lenni…

Szerintem “beleőrülés” nincs az állatoknál, ők legfeljebb fel-alá ugrálnak a szobában, felmásznak a függönyön, leverik az edényket, ha nagyon nagy a mozgásigényük fiatal korukban- ami idővel általában megszűnik.

Sokszor kérdés, hogy a veszélyesebb, több fagyoskodással járó, de izgalmasabb kinti lét, vagy a hosszú, de sokkal unalmasabb benti lét jobb-e a macskáknak. Én, mint állatorvos és magánember is a hosszú, unalmas benti életre szavaztam mindig, mert látom, hogy mennyi baja van egy kinti macskának. Lehet, hogy a kandúroknak erről más a véleménye, még akkor is, ha ivartalanítottak.

Azt tudom javasolni, hogy próbálják ki a benti életet Németországban, mert minden macska más egyéniség, nem lehet előre jósolni. Ehhez pusztán egy útlevélre van szüksége, hiszen mikrochipje, veszettség elleni oltása már van. Aztán ha úgylátják, hogy visszasírja az itteni aranyéletét, legfeljebb visszahozzák egy látogatás alkalmával. Sok sikert!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993