Gyógyszer

2015.09.24.

Cicámnak orvos adott 2 féle gyógyszert, meg adni kellene neki a cica Béres cseppet és egy vitamintablettát is, a vitamint, Bérest hetekig kellene, napi kétszer. A gondom az, hogy van olyan macskám, akinek simán be lehet adni gyógyszert, de neki nem tudom beadni. Hiába mutatta meg az orvos szakszerűen, elméletben én is tudom hogy kellene, és a rendelőben úgy meg volt rémülve a cica, hagyta magát. De itthon! Képtelenség neki beadni. Az első lábaival pillanat alatt felkap a kezemhez és belemar, közben a hátsó lábaival is ezt teszi. Ami gyógyszer a szájába “kerül”azt szó szerint kiköpködi. Nagyon fontos lenne neki adni, de nem tudom van-e olyan speciális módszer rá, amivel nem ilyen harcok árán, beadhatnám neki? Ráadásul nagyon hízelgős volt, szeret engem, de mióta ez van, elkerül, nem engedi simogatni sem magát. A Béres cseppet próbáltam kevés vízbe tenni, de nem issza meg, megérzi a szagát, inkább szomjazik. Próbáltam az ételére cseppenteni, megszagolta és otthagyta, most amúgy is válogatós, rossz az étvágya, ezért is lenne fontos. Ha a szájába adom a Bérest, ennek mi a módja? Vízzel keverjem? Fecskendővel? Vagy hogyan? Van egy másik csepp, amiről kérném a tapasztalatát, mert borsos ára miatt nem tudom, hasznos-e ha megveszem neki.A Vetri-DMG cseppről van szó, mik a tapasztalatai róla? Ha érdemes , akkor kipróbálom neki, mert ezt is ajánlotta orvosunk. Köszönöm a válaszát.

Kedves Gazdi!

Nagyon nincs egyedül a problémájával, néha még a rendelőkben is igencsak megküzdenek a macskákkal. Nem szabad kapkodni, idegeskedni, lehetőleg csendes, nyugodt helyen próbálkozzon, egy asztalon, ahol könnyű a cicához hozzáférni, segítséggel, ha van.

A cica Béres-cseppet, vagyis a Minera-cseppeket lehet higítatlanul, közvetlenül a cica szájába csepegtetni. A tablettára érdemes kipróbálni a halas trükköt: tonhal, vagy bármilyen igen erős illatú halkonzervbe elrejteni a vitamin tablettát, akár összetörve is. A hal erős szaga segíthet. Ha vesebeteg a cica, akkor nagyon csínján kell bánni a hallal, mert igen magas a foszfortartalma! Van egy energiadús, erős szagú táplálékkiegészítő, a Calo-pet paszta, ebbe is fel lehet oldani, majd fecskendővel a cica szájába nyomni, lassan, türelmes, 0,5 ml-enként, ennyit tud egyszerre lenyelni egy átlagos macska. Ha nem sikerül, akkor esetleg az állatzorvosi rendelőben tudnak segíteni beadni.

A Vetri-DMG nagyon jó immunerősítő, mi is gyakran felírjuk, érdemes vele próbálkozni!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993