aggódó, bizakodó gazdi

2015.10.01.

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy szuka kutya esetében, emlődaganatnál mit jelent az “idejében észrevett” daganat? Sajnos 7 éves szuka kutyánkon a napokban vettük észre az elváltozást 🙁 Már van időpont műtétre, 1.5 hét múlva lesz. Az elmúlt 2 hétben bizonyos, hogy nem volt észlelhető a daganat 🙁 Kullancs miatt mindig végig van simítva a hasa is, és amúgy is sokszor igényli a simogatást mellkason/hason (naponta), így rendszeresen végig volt simítva, simogatva, nézve a kutya. 3-4 napig nem voltam itthon , előtte semmit nem vettünk észre, tegnap viszont észrevettük, már aznap orvoshoz is mentünk, aki megállapította, hogy daganat. Most kb 1.5-2cm-es lehet. Még nem (tűnik szemre, tapintásra) túl nagy(nak), de ilyesztő, hogy 2 héttel ezelőtt szinte bizonyos, hogy nem lehetett észrevenni laikusként, szemmel, simogatva. A szövettant is kértük természetesen, kb. mennyi idő alatt kaphatunk eredményt? (elmondta az orvos, de a sokktól nagyon sok mindent elfelejtettem). Elvileg a netes/orvosi információk alapján 50-50% nagyjából, hogy rossz vagy jó indulatú-e a daganat. Mi az ön véleménye? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!

Az nagyon fontos ilyen eetekben, hogy a daganat eltávolításával együtt a petefészkeket is kivegyék, vagyis megszűnjön az ivarzás, ivartalanítsák a kutyákat, mert minden egyes tüzelskor megduzzadnak az emlők, ami nincs trúl jó hatással a daganatokra, ráadásul az ivari hormonok jelenléte is hozzájárulhat a kialakulásukhoz. További infromációt talál az emlődagnatokról, ha IDE KATTINT!

Az idejéban észrevett daganat olyan, amiből még csak egy van, nem terjedt át több emlőtelepre, így valószínű, hogy még távoli áttéteket sem adott. Megbizonyosodni úgy lehet arról, hogy nem adott áttéteket, hogy egy speciális vizsgálatot, SPECT/CT vizsgálatot végeznek, amely során az egész testben keresik a daganatos sejteket, hogy azokat sebészileg, vagy gyógyszereen elpusztítsák, eltávolítsák. Erre is van lehetőség, már kutyák esetében is, bejelentkezés ITT.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993