PICIKÉK

2015.10.21.

TALÁLTAM 1 ANYACICÁT 5 KISCICÁVAL KIDOBVA. A KISCICÁK KB.5-6HETESEK VOLTAK. A SZEMÜK CSIPÁS, LERAGADT, PIROS, GYULLADT. ÁLLATORVOS ADOTT RÁ ANTIBIOTIKUM INJEKCIÓT, OTTHONRA ÁLLATNAK VALÓ SZEMKENŐCSÖT.1 HÉT ALATT ELFOGYOTT A KENŐCS, DE NEM HASZNÁLT. KAPTUNK RECEPTRE TOBRADEX NEVŰ SZEMKENŐCSÖT, 1 HÉTIG KEZELTEM VELE ŐKET, MOST EZ IS ELFOGYOTT.A SZEMÜK MÁR NEM PIROS, NEM GENNYES, NYITVA VAN, SZEMGOLYÓ JÓL LÁTSZIK,2-NEK AZ EGYIK SZEME TELJESEN JÓ, DE A TÖBBI SZEM OLYAN FEHÉRES, HOMÁLYOS MÉG.ELEVENEK, SOKAT ESZNEK, TELJESEN JÓL VANNAK AMÚGY.MIT CSINÁLJAK MÉG A SZEMÜKKEL, HOGY TELJESEN MEGGYÓGYULJON?VAN KÉT SZEMRE VALÓ CSEPPEM ILL.KENŐCSÖM, IRIDINA CSEPP ÉS CORNEREGEL GÉL.KEZELHETNÉM EZEKKEL A SZEMÜKET?CORNEREGELT CICÁNAK ADTA ÁLLATORVOS, MÁSIK ALLERGIÁS KÖTŐHÁRTYAGYULLADÁSRA JÓ.VAGY MIT CSINÁLJAK VELÜK? NEM TUDOM ŐKET SOKÁIG TARTANI, MINÉL ELŐBB GAZDIHOZ KELLENE ADNI, DE ÍGY NEM KELLENEK MAJD SENKINEK, 2 HETE GYÓGYÍTGATOM A SZEMÜKET.

Kedves Gazdi!

Amit lát a kiscicák szemén, az nagy valószínűség szerint a macskanátha nevű, vírusok által okozott fertőző betegség következménye, amelyet az anyamacskától kapnak el a kiscicák. Megelőzni védőoltásokkal lehet, a kezelés sokkal nehezebb, gyakran olyan súlyos a szemen az elváltozás, hogy akár perforálódhat a szaruhártya, vagyis “kilukad a szem”, elfertőződhet és el kell távolítani.

A “fehéredés”, amiről ír, a szaruhártya gyulladása, ödémája, fekélye miatt alakulhatott ki, amely az egyik macskanáthát okozó vírus, a Herpes vírus következménye általában. Folytatni kell az antibiotikum (pl. Aureomycin szemkenőcs), gyulladás-csökkentő terápiát, szemcseppezést, a Cornereg gél jó szaruhártya védő, segíti a regenerációt, naponta 2x is kenheti vele a cicák szemét.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993