Prosztata gyulladás?

2015.10.26.

Kedves Doktor Úr/Nő! Szeretnék tanácsot kérni. A barátnőmnek hím kutyája van, és erősen vérzek neki a nemi szerve. Elvittük orvoshoz ők gyógyszer kúrát ajánlottak, ami nem segített. Azt mondták ki kéne herélni, de ők ha van szeretnének humánusabb megoldást. Még az mondta az orvos, hogy annyira elhatalmasodott az agyába az ösztön, hogy ez miatt gyullad be neki. Gondoltam arra is, hogy tán lehet, hogy szeretett hiánya lehet a kutyusnak, mert tőrödnek vele nagyon jól, de nem mindig vannak otthon és a kertbe ki van engedve néha-néha sétáltatják is. Ezzel kapcsolatba kérnék tanácsot. UÍ.: Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!

Ha jól értem levéből a történteket, akkor arról van szó, hogy a fokozott nemi izgalom és állandó maszturbálás miatt sérült meg a kan kutya pénisze, ami vérzik is, vagyis friss vért találtak rajta. Ha erről van szó, és van  esetleg tüzelő szuka a környéken, akkor ki lehet várni, amíg elmúlik a tüzelés, esetleg be lehet engedni addig a lakásba, hogy ne érezze annyira az ivari szagot. Létezik olyan implantátum (Suprelorin implantátum), amely időlegesen, a beültetéstől számított 6 hét múlva kezd hatni és 0,5-1 évre leállítja a here testoszteron működését, csökkenti a libidót, ez segíthet a nemi ösztönök kordában tartásában, de nem végleges megoldás, mint az ivartalanítás, amelyet én is melegen ajánlanék ilyen esetekben.

Ha nem jól értem a levelet, és felmerül az, hogy a vér esetleg a húgyutak, prosztata gyulladása, esetleg daganatos elváltozása miatt távozott, akkor vizeletvizsgálat, hasi ultrahang vizsgálat, mintavétel is javasolt ezen betegségek kizárására!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993