Arthur

2015.11.05.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 6-7 év körüli cicám év eleje óta egyre sűrűbben hányt. Februarban vittem orvoshoz, mert kiszáradt. A vérvétel csak kis gyulladást mutatott ki. Infúzió és antibiotikum kúra után jobban lett. Főtt csirkehús, kukorica, rizs diéta. 4 hónappal késöbb újra hányni kezdett és már hasmenése is volt. Orvos, gyógyszer és diétás táp a főtt hús mellett, zöldséget nem kaphatott. Akkor a súlya 3, 3 kg volt. Nem telt el egy hónap, újra hányás hasmenés. Antibiotikum, féreghajtó, normaflore. Folyamatosan visszatért a hányás hasmenés, újra jártuk a köröket. Ismételt kiszáradás, étvágytalanság. Egy-két hónapja ismételt vérvétel szintén nem utalt máj, veseproblémára. Lipáz, amilázszint is jó. Új problémaként elkezdett ide-oda pisilni. Majd kakilni is. Akkor még ritkábbak voltak a hasmenések, mára folyamatosan megy a hasa, napi 4-5 alkalommal, és hol az alomba vagy mellé, hol a zuhanyzóba. Egyszer volt bélsár vizsgalat, valamilyen egysejtűt mutatott ki az eredmény, melyre pasztát kapott. Jelenleg 2, 2 kg (egy hónapja változatlan, farkasétvágy mellett). RC gastro intestinal tápot és alutasakosat kap. Hányás ritkán van. 2 napja ultrahangozták, folyadék van a belekben. De ezt már elötte is mondták a fizikai vizsgálatnál. A doktornő szerint nem pszichikai probléma, amire először gondolt, hanem vagy allergia, vagy gyógyíthatatlan felszívódási zavar. Tükrözni nem lehet, mert nagyon le van gyengülve. A szőre sem nőtt még vissza a lábán, ahol a kanül volt, pedig több, mint egy hónap eltelt. Remélem nem hagytam ki semmi fontos információt. Egy fertőző betegségre szűrték, negatív lett. Kérem segítsenek, mert teljesen tanacstalan vagyok! Annyira rossz látni, milyen állapotban van! Köszönettel Józsa Katalin

Kedves Gazdi!

Nem szívesen szólnék bele kezelőorvosa kezelésébe, úgy látom nagyon alapos. Pár ötlet csak: a krónikus hasmenés, fogyás hátterében gyakran előfordul idősebb macskákon a már tesztelt betegségeken kívül a pajzsmirigy túlműködés (ennek felderítésére pajzsmirigy hormon szintet kell mérni), cukorbetegség (ehhez vércukorszint mérés, vizelet vizsgálat szükséges) és a bél daganatos elváltozása, a bél lymphoma, illetve a bél különféle antibiotikomra vagy szteroidokra reagáló gyulladásai, amelynek igazolására az alttaásban elvégzendő endoszkópos vizsgálat, vagy diagnosztikai laparatómia során vett bélbiopsziás vizsgálat kellene.

Ha a pajzsmirigy hormonszint, vércukor szint megfelelő, akkor esetleg próbaképpen lehetne anitbiotikummal, és/vagy glüko-kortikoidokkal (szteroidokkal) kezelni, hátha hoz javulást a kezelés, hiszen ha jól látom, már kevés veszteni valójuk van. Esetleg ha kezelőorvosa nem boldogul, akkor gasztroenterológiai szakrendelést is felkereshet az Állatorvostudományi Egyetem Klinikáján.

Nagyon remélem, hogy sikerül segíteni a cicán!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993