fulladás- légszomj

2015.11.16.

Tisztelt Doktor Úr! A fulladás-légszomj jeligére válaazolva és ismét kérdezve: Vegül azonnal elvittük biztos ami biztos. Megröntgenezték és kennel köhögést állapitottak meg. Kapott szurit és antibiotikumot ez kedden volt. Addig egyszer sem köhögött és a nózia sem váladekozott. Pénteken teljesen máshogy kezdett köhögni. Szárazan és sűrűbben és az orra is váladékozni kezdett. Visszavittem, mivel a doktor azt mondta, hogya 1 napig még köhöghet, de utánna már nem kéne neki. Pénteken még az eddiv felírt 6 tabletta mellé írtak fel még 4-et és azt mondták, hogy nem romlott az állapota. Hát azota is köhög, főleg este, folyik a nózi és szerinten a fülével is van valami, mert folyton vakarja és rázza a buksiját. Meddig tartanak ennél a betegségnél a tünetek? Normális a 10 napos antibiptikum kura, na meg hogy csunyábban köhög meg a többi…? Ma éppen felazakadozó a köhögés. Tudom, hogy elég elhúzódó egy betegség, de inkább romlást látok mint javulást. Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Ágnes

Kedves Gazdi!
A kennel köhögés manapság nagyon gyakori a mi környékünkön is, összetett oktanú betegség, vírusok és baktérium is a feltételezett okozók között van. Nem ritka, hogy 2-3 hétig is köhögnek a kutyák, nehezen gyógyulnak, főleg a rosz levegőjű városokban, ahol nálunk, embereknél is sokszor hónapokig tart egy köhögős náthából való kilábalás. Egy fiatal kutya esetében sokszor még nehezebb a gyógyulás. Van, akiknek 2 hétig is kell szednie antibiotikumot, nyálka oldót, hogy higuljon a véáladék, és fel tudjon szakadozni. Ha nem biztos abban, hogy jobban van-e kutyus, akkor tovább lehet vizsgálni: vérkép, vérlabor, esetleg szívultrahang vizsgálat, nincs-e egyéb, akár veleszületett gond.

Fontos  a többszöri féreghajtás, külső parazita ellenes kezelés, jó minőségű táplálék és az immunerősítők alkalmazása, hogy minél erősebb legyen a szervezete.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993