Momoka

2015.11.17.

Idos 12 ev koruli labrador kutya erosen el van hizva. Nem tul jo minosegu szaraztapot kap konzerv eledellel keverve. Szeretnek atterni valami dietasabb vagy jobb minosegu tapra, de egyszeruen nem birja a gyomra 🙁 Barmivel probalkozok azonnal ujra es ujra belhurutja lesz (nyalkas-hig szeklet). Probaltam fokozatosan atallni rizs-csirkehusra, de barmivel probalkozok, ujra elojon a problema, legutobb 2 es fel het utan adtam fel, ahogy vissza tertunk a regi kajara rogton minden rendben volt. Ez a minosegu tap pedig csak hizlalja es mar most is durvan tulsulyos. Nem eszik sokat, nem is egyszerre, naponta 2 szer kap enni. Mozogni a sulya es a kora miatt sem nagyon akar, nagyon lassan setalgatunk, naponta 4-szer kb fel orat. Nincs otletem mit tehetnek, tudom, hogy nem jo neki, amit eszik, de a folyamatos hasmenes es belhurut meg rosszabb talan 🙁 Koszonom!

Kedves Gazdi!
Nagyon örülök levelének, mert ebből látszik, hogy már látja a problémát! Előfordulhat, hogy nem csak a táplálkozás, hanem egyéb egészségügyi problémák (esetleg egy kezdődő szívbetegség, pajzsmirigy alulműködés) is súlyosbítják az elhízást. Ezeket hosszabb távon jó lenne kizárni, szívultrahang vizsgálat, pajszmirgy hormon-szint (T4 érték) méréssel. Nagyon jó, hogy többször sétálnak, nem baj, ha lassabban.

Szerintem meg lehetne próbálni a mostani tápja mellé kifejezetten kutyáknak készült pro- illetve prebiotikumot adagolni, amelyeket állatpatikában, esetleg webshopokban is kapni lehet vény nélkül (pl. Agroferm por, Florentero tabletta/paszta, stb.) Ezek segítenek az emésztés helyreállításában. Ezek mellett lassan csökkenteni lehet a konzerv táplálék arányát, általában ez a leghízlalóbb. Ha így sem indul meg a változás, akkor előfordulhat, hogy kifejezetten elhízással és hormonbetegségekkel foglalkozó szakrendelést is felkereshetnek a gonddal, ahol egyszerre tudnak segíteni valamennyi problémán.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993