bolha

2015.11.17.

Üdvözlöm. Az a problemam,hogy össze szedett a kutyam jo par bolhat a napokban. Most 12én kente rá anyukam az Advantix nevü kullancs es bolha irto szert, mert ő vigyazott ra 1 ideig. Azonban csak 4 kiloig szolt az adag. Az en kutyam biztos, hogy van 5 kilos is! Tegnap vettem észre benne a bolhákat 🙁 en megöltem 3at. Vettem ma neki Bobi bolha irto sampont, amivel 10 percig suroltam, kimostam belőle csak kettőt, de utana is talaltam benne élő, gyors bolhat… Szegeny annyira vakarja most ejjel magat, hogy nagyon sajnalom, nem tudom mit csinaljak? Félek,hogy az 5 nappal ez előtti adventixos adagra már sok lenne pl. egy bolhariaszto nyakorv es hogy valamit bekavarna a kutya egészségében. A sampon semmit sem er!!! Mossam vele meg többször? Vagy adhatok neki erre valamit? Nem akarom, hogy bolhás legyen szegény. 5éves lesz és sosem volt még bolhás. Válaszát elöre is nagyon köszönöm!

Kedves Gazdi!

Az Advantix spot-ont valóban legjobb, hogy a megfelelő súlyra adjuk, különben nem tudja teljes mértékben kifejteni a hatását. A fürdetés rontja az Advantix, vagy bármely más bolhairtó csepp hatásfokát, ezért nem ajánlom, hogy megsimételje.

Azt is el kell mondanom, hogy a bolháság valóban kellemelteln, de azért nem a legszörnyűbb dolog, ami egy kutyával történhet, túl fogja élni 🙂 Az azonban lehet, hogy allergiás a bolhacsípésre, a bolhanyálra és ezért jelentkezik ez a fokozott viszketegség. Ebben az esetben is a legfontosabb, a gyors bolhairtás. A bolhanyakörv segíthet, ahogy az újabb, más hatóanyagú csep, vagy akár bolhairtó tabletta (Bravecto, Nexguard) is. Az Advantix cseppeket a használati utasítás szerint nem szabad 1 hetes időköznél gyakrabban ismételni, amiből arra következtetetk, hogy 1 hét után ismételhető, a megfelelő testsúlyra valóval. Ehhez jó lenne pontosan lemérni a kutyát, mert a 4 kg alatti Advantix kevesebb, mint fele annyi hatóanyagot tartalmaz minden összetevőből, mint a 4-10-kg-os kutyára való.

A bolháktól nem egyszerű megszabadulni, sokszor több hónap, míg teljesen kiirtódnak, mert nem csak a kutyán élnek, hanem a környezetben is, ezért fontos az alapos fertőtlenítés, mosás, porszívózás midenhol, ahol a kutyus járhatott, fekhetett. Sőt, ajálott a környezetet is kezelni bolaellenes szerrel.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993