NEGRÓ

2015.11.25.

Tisztelt Doktor úr! A probléma röviden: A két éves herélt cicánk ( aki minden alkalmat megragadott, hogy csavarogjon) Kb. 1 hónapja elkezdett nem enni, fogyott, lelassult, gubbasztott. Ami érdekesség volt, hogy nyalta a betont, járóköveket az udvarunkban. Elvittük orvoshoz, a doktornő a szeme “hártyájából” (mely kórosan fehér volt) megállapította, hogy patkánymérget evett. Többszöri infúzió, injekció, valamint a napi 2 ml HYDROVIT K1 eredményeképp úgy tűnt, hogy nagyon szépen feljavult, hízott, a kedve a régi lett. Ez tartott jó egy hétig, most újra jelentkeztek ezek a tünetek. A doktorő azt tanácsolta, adjam a cicának továbbra is a K1 vitamint. Adom, most már szinte folyamatosan, de nincs javulás. Már nem is eszik semmi. Azt szeretném kérdezni, hogy a K1 vitamint nem lehet túladagolni? Sajnos, kéthetente nem tudjuk vállalni a kezelését, bezárni meg szintén nincs szívünk, mert olyankor csak ül sóvárogva az ajtó előtt. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Bakos Istvánné

Kedves Gazdi!

Nem hallottam még K-vitamin túladagolásról, de sajnos  a patkányméregek sokszor nagyon hosszú hatásúak, véralvadási zavarokat okoznak, ezért a legjobb, ha legalább 3 hétig kapja a vitamin pótlást az a cica, aki patkányméreghez jutott. Ha kiengedik és a környéken valaki patkányméreget használ, akkor számolni kell azzal a lehetőséggel, hogy a macska anémiás, vérfogyott lesz, ami a kötőhártya színéből is jól látszik, a kolléganőm is így állapította meg.

Vannak más kórokok is, melyek anémiát, vérfogyottságot okoznak, pl. vírusos fertőzés (macska AIDS, macska leukózis), kullancsoktól kapott parazita, mely immungyengítő vírusfertőzéssel együtt okozhat vérfogyottságot, ezeket laboratóriumi vértesztekkel lehet kimutatni. A máj, vese krónikus megbetegedései is okoznak vérfogyottságot, de ezek nem gyakoriak ilyen fiatal cicában. Ha nem tudják vállalni a további kivizsgálásokat, és nem tudják bezárni a cicát, akkor nem tehetnek mást, és adják neki tovább a K-vitamint.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993