nagytestű kutya tartása

2015.12.10.

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésünk egy nagytestű kutya tartásával kapcsolatos lenne. Szeretne a család vásárolni egy kan Bullmastiff kiskutyát. A problémánk az, hogy az udvarunk nagy része le van térkövezve, kavicsozva. Mivel nagytestű és rövid szőrű kutyáról van szó, attól tartunk,hogy hosszú távon,ha a betonon fekszik, a könyökén, illetve a bokáján bőrkeményedések, felfekvések alakulnának ki. A kutya háza, fekhelye természetesen puhán bélelt lenne. Ennek ellenére a nyári nagy melegben valószínű, hogy többet feküdne a betonon.Van az udvarunknak ugyan egy zárható része ahol az aljzat fehér múrva díszkavics, de a kutya lábainak ez sem tenne jó szerintünk. Gondolkodunk egy kennel építésén is. De nem igazán tudjuk, hogy miből is lenne jó megcsinálni az alját a kennelnek. Az udvarunk egyébként 200 m2. A kennel 15-20 m2-es lenne. A kennelel annyi lenne a gond, hogy a kert végébe lenne, ahol a kutyát sok külső hatás nem érné a nap nagy részében sajnos. Inger szegény a környezet. A Doktor Úr segítségét szeretnénk kérni. Milyen megoldás lenne a legmegfelelőbb Ön szerint? Előre is nagyon szépen köszönjük a tanácsait. Szeretnénk ideális és élhető körülményeket biztosítani a leendő kutyánknak. A munkájához sok sikert kívánunk. Jó egészséget. Üdvözlettel: Kincses Zoltán és családja

Jogos a felvetésük és aggodalmuk a jellegzetes bőrelváltozással kapcsolatosan és nagyszerű, hogy igyekeznek felkészülni a megelőzésre.

Ha a kutya idejének egy részét a lakásban töltheti és ez a lakás jól szigetelt, esetleg légkondícionált – akkor később illetve enyhébb formában alakulnak ki a leírt bőrelváltozások. Hasonlóan, ha a kennel, udvar egy része  füvesített, vagy puha borítással (fa, műanyagok …) fedett ez is sokat segíthet. Szerencsére manapság már a legtöbb építési anyagokkal foglalkozó áruház forgalmaz ilyen burkolatokat.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993