kutya vitamin

2015.12.14.

Udvozlom onoket. Van egy 3 honapos kiskutyank, es nagyon jo minosegű tapot vettunk neki, de nem eszik belole annyit amennyit kellene. Csak nagyon keveset, ezert fozok is neki, mert azt meg szereti. Viszont mivel a tapban vannak a vitaminok, amire szuksege lenne, attol felek, nem kap meg mindent a szervezete. Nagyon sokat no naprol napra, mi is latjuk menyire megnyult, es talan nem jut a csontjaiba eleg kalcium. Most vettem neki kalcium tablettat pont ezert, mert a fogai is most cserelodnek, es meg cod liver olajat is. Azt szeretnem kerdezni, hogy ezzel nem adagolom tul a kalciumot? Mert az olajra is az van irva hogy tobb vitamin van benne,es jo a csontoknak es fogaknak.amig erre nem kapok valaszt addig inkabb nem adok neki kalciumot csak olajat.az egyik ismerosom pedig azt tanacsolta hogy adjak neki tojashejat,mert az a legjobb kalcium forras.de nem tudom abbol mennyit kellene adnom ami fedezi a szuksegletet amig meg fejlodesben van a szervezete.valaszukat nagyon szepen koszonom!

Kedves Gazdi!

De, lehet hogy túladagolja a calciumot! Erre különösen akkor kell figyelni, ha nagytestű kutyáról van szó, akiknél sokkal gyakoribbak a porc és csontfejlődési rendellenességek (pl. diszplázia), ha fiatal korban nagy az energia, fehérje vagy calcium ellátottság, ezért inkább visszafogottan kell táplálni a kutyát. Ha kistermetű, akkor nem olyan nagy baj. A legújabb cikkek kifejezetten a senior, vagyis idős kutyáknak való szuperprémium, vagyis nagyon jóminőségű tápokat ajánlják nagytestű kutyák növendékeinek táplálására, különösen, ha veszélyeztetett fajtáról van szó: német juhász, dogok, golden retriever, labrador, berni pásztor, stb.

Az olajjal is csak csínján bánjon, ne adja minden nap, ha nagyon keveset eszik a kutya a tápból, csak akkor szabad kalciumot adni, és akkor is csak a legkisebb ajánlott adagot.

A védőoltások beadását is el kellene kezdeni (az adatlap szerint nincs oltva), hiszen 3 hónapos korban már nem csak a kutyabetegségek elleni, hanem a veszettség oltás is időszerű, ahogy a rendszeres féreghajtás is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993