szilveszter és a kutya

2015.12.21.

Kedves Doktor Úr / Nő! Van egy 11 éves foxi keverék szuka kutyusom. A tavalyi szilveszter elég rossz volt. Kapart, vonyított, reszketett. Az állatpatikában ajánlották a KALM tablettát, így megvettem. Azt mondták az adagolás rajta van a papíron, de csak annyi van, hogy hány kg-onként mennyit kell beadni. Szeretném megkérdezni, hogy mennyivel előbb kell beadni neki? elég egyszer vagy több alkalommal kell, hogy hasson? A másik: mostanában elég sokat vakarózik és rágja a lábát. Azt mondta a patikus, hogy csirkehús allergia lehet. Tényleg ez lehet a gond? ha igen, mennyire kell komolyan venni? Az otthoni tápban 4 % csirkehús van (egyébként marha). azt is le kell akkor cserélni? Van olyan egyáltalán amiben kicsi sincs? Köszönöm szépen a segítségét előre is! Üdv: Kinga és Bodza kutyus

Kedves Gazdi!

A Serena UM-Calm tablettáról van szó, akkor azt 3-4 nappal a várható zajos esemény előtt kell elkezdeni adagolni.

A viszketegséget sok minden okozhatja, a csirkehús allergiát is beleértve. Mindenképpen érdemes állatorvosával is megvizsgáltatni, sokszor bőrkaparék vizsgálat, vérkép, vérlabor is szükséges a diagnózishoz, illetve az egyéb viszketegséget okozó betegségek  (bolha, atka, szőrtetű, ragadozóatka, gomba, baktériumok, májbetegség, bőrdaganatok, stb.) kizárására.

A táplálékallergiát csak úgy tudjuk diagnosztizálni, ha 6-8 hétig kizárólag olyan táplálékot kap a kutya, amelyben egyféle fehérje és egyféle szénhidrát van, amelyeket korábban még nem kapott. A fehérje lehet nyúl, bárány, hal, néha a pulyka és a kacsa is jó lehet, a szénhidrát rizs vagy tört főtt krumpli, vagy kaphat speciális, úgynevezett hypoallergén tápot (mi a Royal Canin tápját használjuk). Ha 6-8 hét után elmúlnak a tünetek, akkor valószínűleg a korábbi táplálékára volt allergiás- ilyenkor állatorvosukkal együtt fokozatosan kell megtalálni azt a kiegyensúlyozott, hypoallergén vagy otthon összeállított táplálékot, amellyel az allergiás tünetek sem jelentkeznek és minden szükséges tápanyagot tartalmaz.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993