Domino

2016.01.22.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A bajom egy dalmata kan kutyám márc.9. lett volna 4éves húgyköves lett, 4 hónapja észleltük a tüneteket, kő elemzés volt, struvit lett a eredmény. Az első kezelési helyen írták is a műtét jelentőségét, de én a 3. kezelésnél orvost váltottam, akik abszolult csak a táp, antibiotikum, savanyító, katéterrel csak a kő vissza dugását csinálták és erőltették, ami végzetesnek minősült utólag ! 160e költöttem a kutyára és nagyon dühít ilyen orvosi bénaság végzett a szerencsétlen állatkámmal és nem a pénz a fő ok, amiért nagyon dühös vagyok! Pénteken katéterezték már azóta abszolult még cseppegtettni se tudott, én vártam picit hátha, de vasárnap hajnalba már a ügyeleten a jó kórházba kötöttünk ki vele,  ahol már a követ se tudták feltolni de hasfalon keresztül engedték le a pisit, a műtétet csak hétfő reggelre írták ki,előtte már 2x hetente 1x jártunk katéterre 2 napig tudott kb pisílni jól. Hétfőn egy nagyon jó szakemberhez vittem, aki műtötte, előtte ő is próbálta feltolni neki, oldószerrel is de nem ment így a műtét kellett. A kutya a műtét közbe 30-40perc után szívfibrillált a orvos azt mondta ez a sok méreg anyag miatt lehet .Utána műtötte még vagy 40percet hibákat sorolta: húgyhólyag elhalt több mint a fele ,sárga volt a fütyije körül,a hímvessző hátsó része teljesen elvolt dugulva, hasnyálmirigy gyulladást is mondott már. Nagyon zavar, hogy olyan orvos praktizál, aki így elkezel egy kutyát, ezért írok önnöknek mint szakemberek, mit látnak a halál okának ,ez műtéti hiba vagy egyébb ok volt, aki műtötte végig engedte nézhessem és hát a döbbenet jött rám menet közbe!!!! 🙁 A hasfali leeresztés se hiszem jó volt mert ott is 24h ürült a pisi bele, bár gondolom ez a vég volt, de ez is mennyire befolyásolta a dolgok kimenetelét érdekelne? A hibás orvos ellen tudok -e jogi pert indítani vagy szakmai kamaránál jelenteni legalább más kutyája ne járjon így? A kutya nagyon energikus és erős volt 1 esti 6km séta mindig volt vele esőbe, szélbe, fagyba, betegen(én) is vittem, csak ő jól legyen, erre így végezze ez felháborító és nem a én hibámból! Az előző kutyám dalmata kan 14,5 évet élt Rambó ide írtam 3 éve a szívelégtelensége lett hirtelen! Köszönöm válaszukat előre is, hátha segítek itt is ezzel valakinek, a szívem szakad meg egy ilyen hiba miatt egy ártatlan élőlény lakol meg holmi hozzá nem értő orvos miatt !

Kedves Gazdi!

Borzasztóan sajnálom, ami a kutyájával történt. Ha jól rakom össze leveléből, összesen 4 állatorvosnál jártak vele, bár már az első helyen javasolták, hogy meg kellene műteni őt, de csak a 4. helyen következett a műtét, ami már túl későn történt meg, súlyos húgyhólyagfal elhalás, vizelet szivárgás, peritonitis, hashártya gyulladás, stb.

Sajnos a húgykövességre való hajlam Dalmatáknál örökletes alapon is kialakul. Vizelet vizsgálaton kívül nem ír más vizsgálatról: főleg hasi ultrahang vizsgálat, röntgen vizsgálat segített volna kideríteni, hogy milyen a húgyhólyag falának állapota, van-e ultrahang, röntgen árnyékot adó húgykő a hólyagban, húgycsőben.

Legjobb tudomásom szerint bármiféle szankcióra csak akkor van lehetőség, ha igazságügyi diagnosztikai boncolásra került a kutya. Ennek híjján is érdemes lenne visszamenni mindkét (nem ügyeleti) kezelő állatorvoshoz és elmondani, hogy mi történt, mert biztos vagyok benne, hogy a kollégáknak is nagy tanulság lesz. Azt is el kell mondanom, hogy annál rosszabbak a kezelés esélyei, minél több helyen jár a tulajdonos az állatával, mert egyrészt elhúzódik a kezelés, másrészt sokszor nagyon nehéz összerakni, hogy mennyi ideje tartanak a panaszok, milyen kezeléseket kapott, hogyan változnak a tünetek, a beteg állapota.

Még egyszer nagyon-nagyon sajnálom a történteket!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993