spanci

2016.01.19.

Jó napot Kívánok! Anita vagyok egy 8éves szuka spániel gazdája! igazából nem is tudom mikor alakult ki Mollynak a cicjén először egy kis görcs aztán egyre nagyobb lett, úgy voltunk vele, hogy egészen addig, amíg nem okoz neki gondot, addig nem piszkáltatunk hozzá! Nem is volt vele semmi gond, de egy hirtelen megérzéstől vezérelve csak megnézettük neki egy klinikán. Mivel előttevaló napokba hagyta abba a tüzelést, az állatorvos azt mondta, h menjünk vissza 2hét múlva, hátha kicsit lohadna neki, vmennyit lohadt is…de csak műtét lett a vége…szövettan…stb a szövettanból kiderült, h az egyik csomó joindulatú, de a másik rossz…hála istennek nincs áttét,doktor úr nem is irt fel gyógyszert…de ugy bármi baj van azonnal menjünk vissza! igazából az lenne a kérdésem, h ez a műtét novemberben volt…nincsen semmi baj a kutyussal…jó az étvágya a kedve is minden…de h mire figyeljünk, változtassunk az étrenden vagy tegyünk bármi óvintézkedést? Válaszukat előre is köszönöm! További szép napot! Üdvözlettel Anita

Kedves Gazdi!
Nagyon jól tették, hogy végül mégis levetették a csomót, remélem az ivartalanítás is megtörtént egyúttal. Ha nem jelent meg újabb csomó az operáció helyén, és a kutyus jól van, akkor ki lehet jelenteni, hogy túl vannak a nehezén, nincs más teendő, mint más idősödő kutyánál: jóminőségű táplálék, rendszeres parazita mentesítés, sok mozgás, játék, vidámság, és időnként egy alapos átvizsgálás állatorvosánál!

Ha recidiva lenne, vagyis a műtét helyén, vagy annak közelében újabb csomót észlelnek, vagy esetleg állatorvosa nem végezte volna el a duzzanat eltávolításával egyidejűleg z ivartalanítást, akkor érdemes lenne ezt megtenni, illetve felülvizsgálatot kérni daganatos betegségekben jártas onkológus állatorvosnál.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993