madrid

2016.01.20.

Jo napot kivanok! Kutyank herejen sebek jelentek meg, melyek nem gyogyulnak. Allatorvoshoz vittuk, aki elosszor antibiotikumot adott neki 1 hetig, a kutya allapota nem javult, most alergiara gyanakodnak es arra adnak neki injekciot de meglatasom szerint az allapota tovabb sem javul. A kerdesem, hogy talalkoztak e hasonlo esettel es tudnanak e segiteni, hogy mi lehet ez a betegseg? (Spanyolorszagban elunk es nem tudjuk onokhoz vinni a kutyat) sokat segitene ha tudnanak segiteni. tisztelettel Szabo Zoltan

Kedves Gazdi!
Úgy gondolom a spanyol kollégák is fel vannak készülve a diagnosztika alapú gyógyításra: tudnak bőrkaparék mintát venni az érintett területről, amit mikroszkóp alatt meg tudnak nézni, illetve laboratóriumban ki tudnak tenyésztetni, hogy kiderüljön, van-e parazita, gomba, baktérium a bőrön, ami a gyulladást fenntartja, súlyosbítja.

A nyalogatás mindig ront a bőr állapotán, ezért ezt mindenképpen meg kell akadályozni gallérral, vagy nyakra szerelhető egyéb segédeszközzel, pólóval, stb.

Ha nem találnak semmit, akkor felmerül az allergiás hajlam, de akár a bőr egyéb megbetegedése (pl. autoimmun betegség, bőr daganat, hormonzavar, stb.), amit biopsziával lehet kimutatni. A biopsziás mintavételhez el kell altatni a kutyát, és ki kell vágni az elváltozott területről egy darabot. Felmerülhet ebben az esetben az is, hogy a kutyát ivartalanítják, így nem csak a here bőrét távolítják el, hanem a herét, illetve a hereborékot is, ez is egy megoldás lehet.

Remélem megtalálják a megfelelő gyógymódot!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993