Kutya serules

2016.01.20.

Udvozlom onoket. Nekem van egy 2 eves jack russel, es egy 6 honapos westi kutyam. A problema, ami miatt irok onoknek, hogy sokszor eleg durvan jatszanak egymassal, illetve a kicsi jatek kozben harapdalja a masik kutyat mindenhol. (persze nem komolyan csak jatekbol) es eszrevettem, hogy a masik kutyanak szokott verezni a hereje. Gondolom abba is belecsip neha. a multkor is kis seb volt rajta meg piros volt, most meg 1 cm es nagysagban olyan furcsa rajta a bor. Azt szeretnem kerdezni hogy ez veszelyes lehet e ha sokszor megserul a hereje esetleg daganatos is lehet vagy elrakosodhat? jobb ha latja orvos? Lehet hogy ki kell hereltetni? Sokan tanacsoljak, de en azt valamilyen szinten allatkinzasnak tartom.Mármint nem azert mert faj, hanem akkor megvaltozik az egesz elete, mert azok a dolgok, amiert odavan, amik izgalomba tartjak, tobbet mar nem fogja erdekelni. pl.a szagok seta kozben ismerkedes mas kutyakkal ,o ezeket nagyon szereti, de gondolom a mutet utan mas semmi nem lesz a regi, mert mindent befolyasol. Meg szerintem a kutyaknal az ivarszag, amit egymason ereznek nekik az valamilyen azonosito, es ez fontos nekik, de ha megfosztanank tole tudom azt hogy dolgozna fel. Vagy talan rosszul latom? Nem tudom, hogy mukodik ez kutyaknal.

Kedves Gazdi!

A bőrsérülések legjobb tudomásom szerint nem okozzák a herék “elrákosodását”, daganatos elváltozását, ettől nem tartanék az Ön helyében. Attól már sokkal inkább, hogy vajon miért játszanak ilyen durván a kutyák, illetve mi lesz, ha  akicsi, most fél éves felnő! Szerintem ivartalanítás előtt a kutyaiskola lenne az, amivel kezdeniük kellene, ahol megtanulná a gazdi, hogyan tud úgy “falkavezérként” vielkedni, hogy ne kelljen a kutyáknak akár vérre menő harcot vívniuk a rangsorban elért helyért.

Az ivartalanítás nem kötelező, szerintem Önnek szíve joga akár így is gondolkozni róla, végülis tényleg megcsonkítjuk a kutyákat azzal, hgy eltávolítjuk az ivarszerveiket, kan kutyánál ezt csak akkor szoktuk javasolni, ha egészségügyi probléma, vagy súlyos agresszivitás, viselkedés zavar indokolja. Egyébként az ismerkedési vágy, a szaglászás, a kíváncsiság egyáltalán nem múlik el, legalábbis  ezt tapasztaljuk rengeteg ivartalanított kutya-macska betegünknél. Az ivartalanítást, főleg a szukáknál, az iszonyú, szinte megoldhatatlan kutyatúlszaporodás teszi elfogadhatóvá, amelyet képtelenség másként megoldalni 🙁

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993