Bodri

2016.01.21.

Tisztelt Doktor Úr! 6 éves puli kutyám végett szíves tanácsukat venném. Decemberben kellett elaltatni öreg pajtását, majd még akkor mellé került egy kiskutya. Mindig jó étvágyú volt, azóta azonban fokozatosan visszahúzódik az ételtől, lassan az ivástól is. A kedve jó, az új kölyökkel eljátszik, de szinte semmit nem akar enni. Nagy nehezen egy-egy zacskós cica ennivalót kézzel bele tudok tukmálni,vagy háztartási kekszet, semmi mást nem akar elfogadni, de szinte menekül az étel elől. A viselkedése betegségre nem utal, bent alszik, pacsizik, de fokozatosan rosszabb az ételhez való viszonya. Szíves segítségüket várva maradok tisztelettel! Dóró Ilona

Kedves Gazdi!

Először fizikai okot kellene keresni az étvágytalanság hátterében:  fájdalommal, rágási nehézséggel járó betegségeket, fogíny gyulladást, a fül, hallójárat esetleges gyulladását,  a rágóizmok megbetegedését, amihez elengedhetetlen az alapos szájüregi, hallójárat vizsgálat, amihez előfordulhat, hogy bódítani is kell a kutyát. Ha így nem látszik semmi, akkor egyéb kiegészítő vizsgálatokat is végezhetnek: röntgen vizsgálat a fejről, hátha a fogak gyökerénél van a probléma, vérkép, vérlabor az esetleges hányingerrel járó betegségek tisztázására, (máj, vese elégtelenség) bélsár vizsgálat, vizelet vizsgálat, hátha kiderül, hogy mi okozza az étvágytalanságot.

Ha nem találnak semmit, akkor lehet viselkedésbeli okokta keresni, van-e külön tálja a kiskutyának, mikor etetik őket, egyidőben, vagy külön, stb. Ezzel kutyatréner, kutyakiképző segítségét is igénybe lehetne venni!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993