Limlike2000

2016.02.03.

Tisztelt Állatorvos! Még októberben kértem segítséget, mert 4 éves Lili nevű labrador kutyánk tályogműtéten esett át és állandóan váladékozik azóta is a cső helye. Az Önök tanácsára mintát küldettünk az állatorvosunkkal és Staphylococcus aureus tenyészett ki. Már sokféle gyógyszerrel próbálkozott orvosunk (pl.Xiclav), de semmiféle javulás nem következett be. Én már ezüstkolloidoldattal, dalacinnal, aloe first-tel is kezeltemn a felületet. Homoktövis port is szórok minden nap az ételére, hátha az is segígtene valamit. Nagyon el vagyunk keseredve, mert úgy tűnik, hogy nem lehet megszüntetni ezen baktérium jelenlétét szeretett kutyánk bőrén, augusztus óta van ez az állapot. Utána olvastunk és sajnos nagyon nehezen lehet megszüntetni ennek a gennykeltő baktériumnak a jelenlétét. Kérem, ha tud segítsen valamilyen jó tanáccsal. Köszönettel Lili kutyus gazdija

Kedves Gazdi!

ELőször azt kellene megnézni a leleten, hogy milyen anitbiotikumokra volt érzékeny a kórokozó. Ha az Ön által említett Xiclav nevű gyógyszer amoxicillin-klavulánsav hatóanyaga is benne volt a listában, akkor ezt nagy adagban, napi 40-60-mg/ttkg adagban kell adagolni a mi laborunk szerint. Ennél kevesebb mellékhatással rendelkezik a cefalexin nevű antibiotkium, ami szintén hatásos szokott lenni a Staphylococcusokra, ha ez is rajta van a leleten, mint szóba jöhető anitbiotikum, akkor ezt is 20-30mg/ttkg/nap adagban kell adni.

Ha megfelelő volt az antibiotikum választás és a dózis is, akkor előfordulhat, hogy esetleg a tályog falnak varrásakor használt belső varratokra érzékeny a kutya (már ha hazsnált orvosuk belső varratokat), ez sajnos csak akkor derülne ki, ha állatorvosa újra felnyitná és ellenőrizné a sebet. Az is előfordulhat, hogy van valamilyen háttér betegesége, ami késlelteti a gyógyulást (pajzsmirigy alulműködés, májbetegség, cukorbetegség, Cushing-kór, stb.) Ennek felderítésére vérkép, vérlabor, hormon-szint mérés,  akár szakrendelés felkeresése is szükséges lehet.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993