Gyógyszer problema

2016.02.09.

Dr.Szilágyi Jusztina! A cicám, aki 8-9 éves kiskorában kinti cica volt, de most már 5 éve csak lakásban van, az erkélyre szokott csak kimenni. Egyszer azt vettem észre, hogy sebesre nyalta magát a hasát a lábait …. Nagyon csúnya volt. Elvittem állatorvoshoz, ahol antibiotikumokat kapott, vért vettek tole és mintát a sebekbol. A vizsgálatból kiderult hogy allergiás nagyon sok mindenre . Az orvos prednisolont és quamatelt irt fel. Adtam is neki, volt rajta tölcsér, hogy ne nyalja a sebeit mégjobban, meg persze kenocsöt is kapott a sebekre. Ezeket a gyógyszereket már évek óta szedi, de mostanâba újból elojöttek ezek a tünetek és most is van két sebe. Hetente fürdetem beaphar provitamin samponnal. De már nem tudom mit tegyek, mert nem használ a gyógyszer. Kérem segitsen, sajnálom szegény cicám, hogy mindig a fején van a tölcsér meg ilyen eros gyógyszereket kell szednie. 🙁 biztos van valami megoldás. Elore is nagyon köszönöm a választ. További szép estét. Krisztina

Kedves Gazdi!

Sajnos nagyon sok az allergiás állat, kezelésük, az allergének megtalálása sokszor nagyon nem egyszerű. Ha a szteroid mellett is vannak tünetei, akkor előfordulhat, hogy valamilyen táplálék összetevőre (is) allergiás lett, erről úgy lehet megbizonyosodni, ha elkezdenek neki úgynevezett hypoallergán tápot adni (pl. Royal Canin, Trovet, Eukanuba). Ahhoz, hogy kiderüljön a táplálék allergia, legalább 4-6 hétig kell ennie a hípoallergén tápot, és semmi mást!. Ha ezidő alatt javulnak a tünetek, akkor vagy így marad a cica, vagy újra adni kezdik a régi tápját,tápjait, és megnézik, hogy melyikre térnek vissza a viszketős tünetek.

Előfordulhat, hogy a hosszas szteroidos kezelés mellett akér baktériumok-gombák-paraziták szaporodtak el a cica szőrében, egy újabb bőrkaparék vizsgálat felvilágosítást adna erről is.

Addig is le lehetne cserélni az etető tálját (ha műanyga) kerámiára, a pokrócait, ha vannak, illatanyag mentes mosóporral, öblítő nélkül mosni, tartózkodni az illatosított anyagok, levegőben szálló anyagok használatától a lakásban (szoba illatosító, párologtató, dohányzás, stb.)

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993