macska sűrű vizelés

2016.02.22.

Jó napot! Ivartalanított 3 és fél éves lány szobacicámnak tavaly novemberben volt sűrű vizelési problémája. A vizelete nem volt véres, kedélye és étvágya jó volt. Kapott vitamin és gyulladáscsökkentő szurit, valamint itthonra két gyógyszert: Cystaid 30 szemes kapszulát (napi 2), és Meloxidyl szuszpenziót 4 napig. A hatás nagyon gyors volt akkor. Sajnos most úgy tűnik, megint kezd kiújulni a dolog. Kedély és étvágy most is jó, vizelet se véres. És talán nem is olyan erős a tünet (nem egész nap és éjjel jár a wc-re, csak vannak órák mikor kimondottan sűrűbben). Neten láttam, hogy a Cystaid gyógyszer nem vényköteles. A Meloxidyl szuszpenzióból pedig még megmaradt a fele (csomagolás alapján még nem járt le a szavatossága). Az lenne a kérdésem, hogy szabad-e adni neki a szuszpenziót pár napig, ahogy a korábbi esetnél is? Valamint, állatpatikában beszerezném hozzá a kapszulát, és együttesen megpróbálni kezelni első körben, mielőtt orvoshoz viszem. Elég vad és nehezen vizsgálható. (Ingerszegény környezet miatt, rajtam kívül mindenkivel nagyon vad, orvosnál még én sem tudok hozzányúlni.) És a jövőre nézve, ha ez a probléma megoldódik, javasolt e neki adni néha a Cystaid kapszulát kevesebb mennyiségben megelőzésképpen? Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!
A Cystaid kapcsula minden további nélkül adagolható hosszú távon, ahogy a leírása is írja, fenntartó adagja napi 1 kapszula. A Meloxdil szirup egy gyulladás csökkentő, fájdalom csillapít hatású gyógyszer, pár napig ezt is lehet adn otthon a megfelelő dózisban.

Ha nem segítene akkor vizelet mintával együtt jó lenne állatorvoshoz menni a cicával.

Visszatérő húgyuti problémák kiegészítő kezelésében jó hatásfokkal használható a Feliway nevű párologtató, amely macska-ferromonokkal nyugtatja az ideges, stresszes cicákat. A folyadék bevitelre is érdemes figyelni, legjobb, ha a száraz táp helyett/mellett nedveset is fogyaszt, és mindig van előtte friss víz, esetleg olyan önitató, itatókút, amely cseréli a vizet.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993