Ételallergia?

2016.02.22.

Tisztelt Szakértő! Tanácsot szeretnék kérni! Az egyik cicámnak most szeretném elkezdeni az eliminációs diétát táplálék allergia kizárása végett. A kérdésem a következő: A Hill’s z/d száraz táphoz adhatok-e neki hill’s d/d konzervet, mert nagyon igényli a nedves táplálékot is, de z/d konzervet nem találtam a webshopokban, megkínáltam egy d/d konzervvel és nagyon izlett neki. Valamint, hogy esetleg a z’d száraz tápot keverhetem-e neki d/d száraz táppal hátha szívesebben fogyasztaná.? Mennyi idő után várható, hogy csökkenjenek a tünetei amennyiben táplálék allergiája van?

A másik kérdésem az lenne, hogy egy másik cicám húgykövesség miatt 1 éve gyógytápot eszik, hill’s c/d azonban egy kicsit túlsúlyos 8,3 kg, ezért szeretném lefogyasztani, jó lenne-e, ha ezt a tápot lecserélném a csökkentett kalória tartalmú változatra és ezután megpróbálnám azzal etetni, bár az csirkés, amit most eszik, az pedig a halas változat, azt jobban szereti. Mennyi idő után várható a fogyás beindulása, ha az előírt mennyiséggel etetjük? Előre is köszönöm a válaszokat! Timi

Kedves Gazdi!

Én a keresőben találtam z/d konzervet webshopban. A d/d konzerv kutyáknak való, kacsát és krumplit tartalmaz, nem kifejezetten macskákra szabva. Legjobb lenne, ha az eliminációs diétát beállító állatorvost kéredezné, mert gondolom vele részletesen átbeszélték, hogy eddig milyen tápálékot fogyasztott a cica. Az eliminációs diétának az a lényege, hogy olyan összetevőket kapjon, amiket korábban nem kapott, csak így számíthatunk arra, hogy az allergiás tünetek alábbhagynak. Ha 4-6 hetes kizárólagos etetés után sincs változás a tünetekben, legalább egy enyhe javulás sem, akkor a vakarózás, viszketegség más okát kell keresni.

A fogyasztó tápot 1-2 hónapig biztosan kell etetni ahhoz, hogy a fogyás beinduljon, ennél gyorsabban nem is szabad a macskákat fogyasztani.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993