czuboraeva

2016.02.23.

Üdvözlöm Mércséné Éva vagyok Van egy nagyon kicsike yorki szukám aki a nyáron fialt, de császárral a doki nem felszívódó varrattal varrta be a belső sebet, mert sokáig váladékozott és pár hónap múlva kiszakadt 2 helyen és olyasmi dudor lett a hasán a varrat mentén mint két nagy sérv Megmutattam az állatorvosnak itt de ő azt mondta hogy ráér majd később visszateteni mert most fog tüzelni a kicsike és szeretnék kiskutyákat és úgy gondoltam, hogy akkor majd helyreteszik a következő császárkor, de kicsit aggódom, mert olyan nagyok a dudorok nem lesz-e baja a kiskutyámnak. Vagy is ezek a dudorok olyanok, mint egy rendes sérv és estleg perforálódhatnak is. Kizáródhat is? Az egyiket vissza tudom nyomni, de a másikat már nem. Mit tegyek? Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm

Kedves Gazdi!

Sajnos nem lehet előre tudni, hogy milyen szerv, szervrészlet kerül a sérvkapuba, és azzal mi történik, kizáródik vagy sem. Nyilván a legjobb az lenne, ha nem lenne ott a sérv, mikor a következő almot várja, mert a vemhes méhtől is megváltozik a rend a hasüregben, olyan szervek is a sérvkapuba juhatnak, amik amúgy nem kerülnek bele.

Ultrahangos vizsgálattal lehet meggyőződni arról, hogy milyen szervek vannak a sérvkapuban. Ha most nem akarja kitenni egy újabb műtétnek, akkor rendszeresen ellenrőzini kell a szervek visszahelyezhetőségét, azt, hogy nem fájdalmas, duzzadt-e a bőr alatt a sérvtartalom.  Ha ilyesmit vesz észre, akkor azonnal műteni kell a kutyust!

A legközelebbi műtétkor meg kell próbálni másfajta varróanyaggal, a legnagyobb műtéti streilitással összevarrni a hasfalat.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993