cica-angst

2016.03.03.

Tisztelt Dr Úr/Nő Kérem ha tud segítsen: 6 éves JRT terrierünk és 6 ill 7 éves házi cicáink eddig és most is békében élnek egymással. Az a JRT december végén adott életet három kölyöknek (az apa szintén JRT) egy kölyköt elajándékoztunk 2 maradt nálunk. Sajnos a kölykök nem az anyjuk kiegyensúlyozott, nyugodt, könnyen kezelhető természetét örökölték, és már 2 hónaposan is agresszívek az amúgy barátságos cicákkal, de néha anyjukat is bántják. Harapás, odakapás, marás, üldözés, morgás, stb. Parancsszavakra nem hallgatnak, a nevükre is alig. A szobatisztaság távoli álom, anyjuk ezt is hamar megtanulta. A cicák az enyémek, a kutya a testvéremé, és én nagyon aggódom a cicák testi épségéért, lelki állapotáért. Nyugtató cseppeket kapnak (Serene Um ill már a xanax is szóba került :(rövid időre de ez így hosszútávon nem maradhat. Hogyan tudnám fegyelmezni a kiskutyákat a cicák miatt? Köszönöm tanácsát, várom válaszát. Alapból “macskás”; vagyok, az anyakutyával soha bajom nem volt, de a kölykei kibírhatatlanok. Eladni a család nem hajlandó őket, a gyerekek kisírták maguknak őket, pedig eredetileg csak egy kölyök lett volna megtartva. Most ki akarja a testvérem helyezni a kiskutyákat a garázsba, ahol a cicák “laknak” éjszakánként és rossz időben. Nem igaz, hogy a macska itt csak veszíthet, nagyon fétem őket. A kölykök nem érdekelnek, hidegen hagynak. Várom és köszönöm válaszukat! Üdvözlettel: Judit

Keves Gazdi!
A kölykök még csak 2 hónaposak, most próbálgatják a határokat, mit szabad és mit nem. Ezt a kutyamamák általában jól kezelik, odakapnak, megfegyelmezik a kölyköket, még ha az emberi családtagok nem is állnak a helyzet magaslatán. A macskák is így szoktak tenni: fújnak, morognak, kiharcolják a dominanciájukat. Ha a kölykök nem anyjuk kiegyensúlyozottságát örökölték, akkor sok-sok szoktatásra, tanításra, nevelésre van szükség, lehetőleg kutyiskolában, kutyaoviban, szakszerű segítséggel, ha már megkapták az oltásaikat.

Bár nem vagyok ember pszichológus, de azt tudom, hogy a család emberi részének hangulata, viszonyai igencsak befolyásolják az állati családtagok lelkiállapotát, ezért nem csak az Önök, mint család, de az állati családtagok érdekében is minél hamarabb oldják meg egymás között a konfliktusokat (akár családterapeuta, ember-szakértő bevonásával)!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993