Tina

2016.03.17.

Tisztelt Doktor! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy február elején örökbe fogadtunk egy cicát. A cicával kaptunk noroclav nevű gyógyszert, mert a cica kicsit tüsszögött. A kúrát végig csináltuk, úgy, ahogy az ideiglenes befogadó mondta nekünk, tőle hoztuk el. Nem tudjuk, hogy konzultált-e állatorvossal vagy saját maga kezdett gyógyításba. A kúra után sem szűnt meg a tüsszögés. A tüsszögés “rohamokba” jön rá és ilyenkor nagy darabokat prüszköl ki. Elvittük állatorvoshoz, acc-t 100at javasolt. A tünetek továbbra sem szűntek meg, 2 hét múlva sem, igy kapott shotapen injekciót február 29-én. A tüsszögés ezután sem szűnt meg, ismét visszavittük, kapott doxypharm tablettát, illetve átesett egy orrátmosáson március 11én. Másnap estig rendben volt, már a tüsszögés másnap este ugyanúgy jelentkezett mint előtte. Egyéb tünete nincs és nem is volt.Viszont minden tüsszögő rohama, nagy darab váladék kirepülésével végződik, ami már számunkra is elég kellemetlen. Mi lehet a probléma? Védőoltásokat nem kapott, (kivéve veszettség ellen, azt ez év február 29 én kapta meg).

Kedves Gazdi!

Macskanáthák ellen oltatlan macskákban igen sokszor előfordul növédék, polip, kinövés a középfül felől, ami a garatüreg orrüreg felöli részébe “lóg be” és ezzel irritálja az orr nyálkahártyáját. Sajnos dagnataos elváltozások is előfordulhatnak, főleg az immunrendszert gyengítő macskavírusokkal fertőzött cicákban (erről vérből végzett FelV-FIv teszttel lehet meggyőződni)

Talán állatorvosa is megvizsgálta a garattájékot az orrmosás alkalmával, talán akkor még nem volt érezhető a kinövés. Ha újra altatásban átvizsgálja, átmossa az orrüreget, akkor talán tenyésztéses vizsgálatra, szövettani vizsgálatra is tud mintát venn, hogy célzottan lehessen anitbiotikumot választani és kiderüljön, nincs-e esetleg rosszindulatú elváltozás az orrüregben, ami miatt nem gyógyul a cica.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993