Tacsi

2016.03.17.

Volt egy 9éves tacskó keverék kiskutyám, akit 03.05-én altattak el. Magyarázatot a betegségére sehol nem kaptam, így kérném az ön véleményét mit gondol mi lehetett a baja. 2hete vasárnap elment a hangja, amit akkor vettem észre, mikor reggel kiengedtem a lakásból. Olyan volt, mintha megfázott volna, ugatott de nagyon rekedten. Elvittük orvoshoz, torokgyulladást állapítottak meg nála. Kapott rá injekciót és Enroxil Flavour gyógyszert. Másnap észrevettem, hogy furán emeli a hátsó lábait és léptei instabilak lettek. azt hittem a gyógyszer miatt, de kedd reggelre teljesen lebénult a hátsó lábaira. Azonnal vittük orvoshoz aki megnyomkodta a gerincét és azt mondta sérv. Kapott rá Metypredet és másnap vissza kellett vinni röntgenre, hogy műthető-e a sérv. A szerdai röntgen kép alapján az orvos azt mondta nem műthető, de a gyógyszertől újra lábra fog állni. Csütörtökre már a mellső lábaira sem tudott ráállni és péntekre már mozgatni sem tudta. Aztán jött a hasmenés ami 90% vér volt és borzasztó fájdalmai lehettek, mert sírt de csak éjjel és pánikrohamok törtek rá. Hevesen kalapált a szíve amit a saját fülemmel majdnem hogy hallottam, zihált és levegőért kapkodott, de úgy tűnt nehezen lélegzik és az ételt szinte már nem tudta megrágni. Szombat reggel elvittük egy állatklinikára, ahol az orvos újra megröntgenezte és azt mondta sérvnek nincs nyoma, de a tüdő hörgői tele vannak folyadékkal és a szíve hatalmas lett. Konkrét választ nem adott a betegségre, rengeteg vizsgálatot kellett volna csinálnia, csak sejtése volt hogy agydaganat. Nagyon le volt gyengülve, de érzett mind a négy lábával, csak mozgatni nem tudta. Ott el is altatta az orvos, aki szerint nem lehetett volna megmenteni. Nem tudom elfogadni a történteket úgy, hogy nem tudom mi baja volt a kutyámnak. Csak a véleményét kérném, hogy ön szerint mi lehetett a betegsége. Köszönöm válaszát.

Kedves Gazdi!

Nagyon sajnálom a kutyust és persze Önt is!

Nagyon sok tünet, különböző testtájakon, bizony nagyon nehezen állhat össze a kép. Sajnos pontos diagnózist csak egy szakszerű kórboncolás tudott volna adni. Biztosan csak további vizsgálatok tudtak volna választ adni arra, hogy milyen betegség, betegségek okozzták a sok különböző tünetet, hiszen ami egyszerű torokgyulladásnak indult, abból porckorong előesésre hasonlító bénulás, majd szívelégtelenségre jellemző tüdővizenyő, szívmegnagyobbodás lett, semmiképpen sem olyasmi, ami egyszerűen diagnosztizálható, pláne nem kezelhető. Ez a progrediáló, vagyis a hátsó lábak felől az elsőkre is terjedő bénulás az idegrendszer megbetegedésére is utal, reketdséggel akár veszettség is lehetne, ha nem egy oltott kutyáról lenne szó. Sajnos az agydaganat csak MRI-vel CT-vel diagnosztizálhatóak, amelyek az országban csak 1-2 helyen elérhetőek állatok számára, a műtéti megoldás pedig egyelőre nem lehetséges legjobb tudomásom szerint.

Nagyon sajnáloma történteket, remélem ha elmúlt a gyász, akkor tudnak majd csak a szép, együtt töltött évekre emlékezni!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993