Információ

2016.03.24.

Tisztelt Címzett! Tanácsát szeretném kérni. 9 éves mopsz kutyám nem bírja tartani sem a székletét, sem a vizeletét, jártunk dokinál, a jobb hátsó lába esetében már nem reflexszerűen fordítja vissza a lábfejét a földről.. idegi problémára gyanakodnak. Jelenleg fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt szed, jövő héten kell visszavinni kontrollra. Szteroidos injekció a következő lépés a doktorunk szerint, ezzel kapcsolatban egyáltalán nem vagyok elszánt sem és biztos sem.Nem tudom, hogy meddig éri meg “szenvedni” hagyni őt. Sajnos nem tudom mi a megfelelő.. Műtét esetleg? Korábban a berni pásztor kutyánkkal végig csináltuk ugyan ezt…sajnos őt nem lehetett műteni, így csak a gyógyszerek maradtak, de semmit nem használtak, amikor nem tudott már lábra állni, megtettük amit kell.. Most viszont nem tudom mi a megfelelő.. Mit javasol? köszönettel

Kedves Gazdi!
Leveléből nem derült ki, hogy állatorvosa rájött-e pontosan, hogy mi okozhatja a tüneteket, az inkontinenciát, a neurológiai tüneteket, ezért nehéz vcálaszolni arra, hogy műtéttel, vagy akár gyógyszeresen lehet-e segíteni. Legjobb lenne kiegészítő vizsgálatokat, legalább egy röntgen felvételt készíteni a kutya hátsó feléről, ahol a hátágyéki, keresztcsonti csigolyák, a gerincvelő üreg látszana. Ennél még jobb lenne CT, vagy MRI vizsgálatot készíteni, mert így még pontosabban látszana, hogy hol van  a baj. Az inkontinencia oka lehet csontknövés, porckorong sérv, csigolya elmozdulása,  gyulladás, de akár a hasüregben lévő, az idegeket nyomó folyamat, amit akár egy ultrahang vizsgálat is kimutathat. Sajnos minden kivizsgálás után is kiderülhet, hogy csak a gyógyszerek, egyre “erősebb” gyógyszerek maradnak, mint a szteroid gyulladáscsökkentők maradnak, de az is lehet, hogy valami műthető vagy akár sajnos biztosan gyógyíthatatlan betegségre is fény derülhet.

A kezelő állatorvosnak a kutyát mindig látó, figyelő, ismerő gazdival együtt kell meghoznia a döntést, hogy mi vállalható életminőségben, a körülményekben és anyagilag is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993