kóbor cicus befogadása

2016.03.24.

Tisztelt Doktor Úr! Több kérdésem is lenne Önhöz. Befogadtunk félig-meddig egy kóbor cicust, mert mivel a földszinten lakunk, kijárós cica. De elfogunk költözni, és valószínű, hogy emeletre, tehát a cicus nem tud majd kijárni. Szeretnénk nagyon magunkkal vinni, mert nélkülünk már nem tudna meglenni, nem beszélve, ha nem jöhetne be többé ebbe a földszinti lakásba, ahol majd mások fognak lakni utánunk, belebetegedne, és nem utolsósorban mi is nagyon megszerettük. Viszont eléggé igényli a kinti létet is, biztos, hogy eleinte nagyon rossz lesz neki, ha nem mehet ki. Mit gondol, belefog ebbe törődni, megszokja majd, hogy csak a lakásban tartózkodhat? A következő kérdésem, hogy amellett, hogy féregtelenítjük, szeretnénk majd megfürdetni is, mert ha már nem lesz kijárós, az utcai koszt le kellene róla mosni, hiszen akkor már a lakás több részében is járkálni fog. A cica igényli, szereti a simogatást, de csak a buksiját, a farkához, illetve a hátsó részéhez nem nagyon engedi, hogy hozzáérjünk, mert akkor már odacsap, meg egyébként is van olyan (most már azért ritkábban) hogy csak úgy megunja a simogatást, vagy valami nem tetszik neki, és odacsap. Kérdem én, így hogyan fürdessem meg, lehetetlennek érzem a dolgot? Esetleg van valami más módszer, vagy valamilyen szer, amivel a bundáját meglehetne tisztítani, fertőtleníteni? És még egy kérdésem lenne, hogy a belső féregtelenítő tabletta, az a külső kórokozókra is hatással van-e, úgy mint bolha, stb., vagy arra mindenképpen kell venni külön irtószert? Előre is köszönöm válaszait! Tisztelettel: Zsuzsa

Kedves Gazdi!

Szerintem mindenképpen az a jobb a cicának, ha magukkal viszik, mint ha sorsára hagyják egyedül, etetés-simogatás-ellátás nélkül. Előbb-utóbb muszáj megszoknia az új helyét, ahol hosszú, kicist kevésbé izgalmas, de boldog életet élhet. Remélhetőleg már túl vannak az ivartalanításon is.

A fürdetés nem egyszerű, meglehetősen jól tudnak a macskák védekezni, ha valamit nem akarnak, a vizet pedig igen kevés macska szereti. A macskák igen tiszta állatok, ha megfelelően parazitamentesítik, akkor a mindennapi mosakodással megtisztítja majd magát, szerintem nem kell ragaszkodni a fürdéshez.

Szerencsére már van olyam bolha-kullancs ellenes szer, ami az össze férget is irta, és ráadásul rácsepegtetős készítmény (Broadline spot-on) nem kell a cica torkán letolni.

Sok sikert!

További hazsnos információk ITT!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993