Mike

2016.05.27.

Üdvözlöm.Korábban már kértem tanácsukat “Reflux?”jeligével. A tanácsot meg is fogadtam és elvittem a farancia buldogomat egy endoszkópos vizsgálatra. Eredmény:”A lágy szájpadlás elongált, a sacculus laryngealisok ödémásak és előestek, a cartilago corniculatak és cuneiformisok belégzéskor és kilégzéskor is összeestek, a gége és légcső üregében aspirált nyál látható, a légcső a normálisnál szűkebb. A nyelőcsőben habos tartalom, a cardia tátong, előtte a nyelőcső nyálkahártyáján fekélyek, mögötte a gyomor begyszerű tágulatként észlelhető mintegy 3-4 cm hosszan, melynek caudalis szélét a hiatus nyílása szűkíti. A pylorus a normálisnál kissé szűkebb.”

A vizsgálat után volt egy légzésleállása, szerencsére még a kórház területén, így az intenzíven kötöttünk ki. Egy hét múlva orrplasztikát és lágy szájpad műtétet csináltak nála, itt ismét volt egy légzésleállás a műtét után, így öt napot volt kórházban. Hazajöttünk, most három hetes gyógyszeres kezelést kap, lassan ez le is telik. Quamatell minit kap este és cerucalt reggel és este. Az állandó hányások megszűntek teljesen. Azt mondták a kezelés után kiderül, hogy van-e szükség rekeszsérv műtétre. Nem szívesen vetném alá. Viszont pár napja azt vettem észre, hogy  az orra tortyogósá vált, mintha valami zavarná a levegő útját, többször úgymond krákogva próbálja eltakarítani. Az esti alvásban nagyon zavarja és éjjel a gyomra rettentően zuhog, dolgozik. Jön megy helyezkedik össze-vissza egész éjjel. Most megint nem tudom mitévő legyek, mitől vannak ezek a pár napos tünetek? Előre is köszönöm válaszát.

Kedves Gazdi!

Nagyon örülök, hogy eljutott a megfelelő intézménybe és hogy sikerült is, úgy tűnik az operáció. A mostani tünetek nem biztos, hogy viszaesést jelentenek: lehet egy egyszerű felső léguti fertőzés, megfázás, vírusos fertőzés, gyomorrontás. Keresse fel kezelőorvosát, aki valószínűleg először antibiotikumos kezelést fog előírni, probiotikumot, hasfogó szereket, diétát, féreghajtót, stb.  Ha nem múlnak a tünetek, akkor legjobb, ha az Egyetemre megy visza a kutyussal.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993