fruzsika

2016.06.15.

Tisztelt Dr Úr ! A kis yorkim (12 éves) sokat köhög, amióta a DIAPHYLLINT, szedi 2 X 1/4 , azóta csúnyább lett a köhögése és a légzése ezért FUROSZEMID vízhatót kb három naponta 1/4 e mellé a PANANGINT minden más nap 1/2 vízhajtó esetén . A szíve picit meg van nagyobbodva, és sajnos légcső szűkülete van a mellkasban. Alap természete rendkívül ideges, ezért most SEDUXENT javasolt (1/4 ) a Dr . Mivel állapota nem lett jobb, így most kaptunk szív gyógyszert is EDNYT napi 2 x 1/2, bár a szíve nem rosszabbodott ! Nem értem, hogy a szív gyógyszerre miért van szükség, ha nem lett rosszabb, és főleg ez egy embernek való szív gyógyszer, aminek nem örülök, mint tudjuk nem igen jó az állatoknak az emberi gyógyszer! Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát ! Ha lehet levélben szeretném .

Kedves Gazdi!

Sajnos a kiskutyának több betegsége is van egyszerre, amelyeket külön-külön sem könnyű kezelni. A légcső szűkület önmagában okozhat köhögés, ahogy a szívelégtelenség is. Sajnos sokszor nem sikerül teljesen elmulasztani a tüneteket, csak “titrálni”, a tünetek alapján fel-leszállítani lehet a gyógyszer adagokat.

Már a furszemid is egy “szívgyógyszer”, vagyis egy vízhajtó, amit szívbetegek (is) szednek, ahogy az Ednyt is, csak ez más módon működik, ez egy ACE-gátló. Ez nem a tipikus ember gyógyszer, amit nem szabad a kutyáknak adni, hanem egy olyan hatóanyag, amit kutyák szívelégtelenségében is gyakran használunk. Ebből van állatorvosi gyógyszer is, csak az sokkal drágább. (pl. Enalatab). Gondolom azért adott állatorvosa még egy “szívgyógyszert”, mert arra gyanakszik, hogy a köhögése tüdőödéma következménye. Ha nem javul az állapota, akkor továbbküldheti szívultrahang vizsgálatra (ha eddig nem készült, vagy régebben készült) , vagy készíthet röntgen vizsgálatot ismét, amelyen látszhat, hogy kontrollálja a folyadék felhalmozódás a tüdőben.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993