cica régi műtéti helye sebes

2016.06.22.

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 éves kandúr cicám 1,5 éve csúnyán eltörte a bal hátsólábát. 2x is műteni kellett, először helyre tették a csontokat (egy szegeccsel rögzítették), majd mivel növekedésben lévő kiscica volt, ki kellett venni belőle ezt a rögzítő szegecset, mert ahogy nőt, kezdett kilökődni. A műtétből szépen felépült a cica, észre sem lehet venni, hogy valaha eltört a lába, tökéletesen működik, gyönyörűen fut, ugrik, ül, stb. Pár hónapja azonban arra lettünk figyelmesek, hogy a műtét helyén sebes a lába. Nagyjából a seb egy csíkhoz hasonlít, szerintem pont ott, ahol felnyithatták a lábát a műtétekkor. Van, hogy gyógyulófélben van a seb, varasodik, van, hogy egész friss. Egyszer-kétszer láttuk is, hogy mosakodás közben “rágja” a lábán a bőrét (mint amikor bolhát talál és a fogával el akarja kapni), illetve tép ki a szőrét a fogával (valószínűleg ettől is lett sebes). Állatorvosunk azt mondta, hogy valószínűleg viszket vagy fáj neki a műtét helye és magának csinálja a sebet. Azt mondta, hogy kaphat esetleg szteroidot, de hogy nem vészes a helyzet. A seb valóban nem vészes, inkább csak az aggaszt, hogy nem múlik el, mindig “megújítja” a cica. Érdemes lenne megröntgenezni a lábát, hátha elmozdult valami? Kapjon szteroid injekciót? És miért most, 1,5 évvel a műtét után kezdett el ez jelentkezni nála? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Kedves Gazdi!
Ha állatorvosa szerint nem vészes a helyzet, akkor nem erőltetném a kezelést. Ha sokáig fennáll a rágás, akkor ha állatorvosa is egyetért, egy röntgen vizsgálat esetleg informatív lenne a régi törés helyéről, hogy nincs-e szövetszaporulat, fertőzés, elmozdulás, bármi, ami látható lenne. Ha nincs, akkor először nem szteroid fájdalomcsillapítóval, gyulladáscsökkentővel, aztán akár szteroid gyulladáscsökkentővel is próbálkozhatnak, ahogy azt állatorvosa is javasolta.

Kérdés, hogy pl. a bolhásságot, egyéb bőrbetegségeket kiszűrték-e? Biztonság kedvéért egy bolhairtó nem árt. Oltásokat az adatlap szerint nem kapott, ezeket is pótolni lehetne.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993