Görcsike

2016.07.28.

Tisztelt Állatorvos! 7 éves yorki kutyusom szombaton produkálta a következő tüneteket. Nagyon remegett a feje a lába az egész kutyus. Menni nem birt, ha lábra állítottam össze csuklott. Rohantunk állatorvoshoz ahogy tudtunk, mire találtunk egy orvost aki fogadott minket szombat délben ( Németországban élünk, itt sem egyszerű a helyzet sajnos )addigra nem volt baja Görcsikének, igaz a járása kicsit bizonytalan volt de már nem remegett.Ő a gerincére gyanakodott, hogy azzal lehet probléma. Kapott 4 injekciót meg tablettát amiből reggel kell neki adnom egy felet 10 napon keresztül.Phen-Pred ad us. vet., Tabletten a neve. Eddig jól volt úgy mond, de tegnap ahogy jöttünk haza munkából nagyon örült ugrált, beszélt aztán hirtelen levegőért kapkodott és újra remegni kezdett. Ez 17 órakor volt, azóta nem sokkal jobb a helyzet. Éjjel remegett folyamatosan valamint nem tudott felállni. Egyébként a tudata tiszta ,éber. Eszik, ha szalámit adok neki szivesen fogyasztja, inni iszik. Még talán annyi, hogy mivel nem egy vékony kutyus, nekem olyan, mint ha a hasa is kicsit nagyobb lenne…de ebben nem vagyok biztos. Most délután ismét megyünk vissza. Mi lehet ez ön szerint? Én már epilepsziára is gyanakodtam, azt határozottan kizárta a doki, szerinte az csak rángatózással habzó szájjal jár.. nos én ezt nem így tudom. Ön mit gondol erről? Milyen vizsgálatot kérjünk? Kérem segítsen, nem szeretnénk ha bármi baja lenne a mi kis tündérünknek.

Leírása alapján bennem is felmerült az epilepsziás, epileptiform betegségek lehetősége is, de ezen felül az alacsony és magas vércukor szinttel járó betegségek, szív-érrendszeri/légzőszervi betegségek és egyéb akár onkológiai vagy ortopédiai betegségek sora is.

Állatorvosa a részletes fizikális vizsgálatokkal, majd ezt követő labor és egyéb kiegészítő vizsgálatokkal tudja megkezdeni a kutya kivizsgálását. Jelezze neki a megfigyeléseit, a probléma fennállását. Úgy gondolom, hogy ha nem sikerül a kezdeti vizsgálatokkal végleges diagnózisra jutni, akkor tovább fogja Önöket küldeni specialista kollégához.

Remélem, hogy minél egyszerűbben kitalálható és kezelhető probléma jelentkezett a kutyánál és mielőbb segíteni tudnak rajta.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993