baleset

2016.07.29.

Kedves Allatorvos hölgy/ur! Egyik kiskutyam sajnos gyakran elszalad allatok/szagok utan az erdöben…Történt egy kisebb baleset vele: Elszaladt, és mikor visszajött, lattam, hogy a farkaskörme leszakadt(a tövében megmaradt egy kis köröm, illetve a körömagya is. a körömagy egy része viszont most fedetlen) A vérzés minimalis volt. Ahogy tudtam, le is fertötlenitettem neki . Most naponta 3x fertötlenitem octenisepttel, illetve be is kötöttem a labat, hogy ne érje kosz.(értelemszerüen a kötést is naponta 3x cserélem) Allatorvosunk sajnos épp szabadagon van, és telefonon sem elérhetö 🙁 igy most ön(ök)töl kérnék segitséget: A kérdésem az lenne, hogy folytassam-e ezt az “kezelést”,jot tesz-e neki,ha kötözve marad vagy esetleg mast javasol(nak)? Valaszat/Valaszukat elöre is köszönöm!!!

A hasonló balesetek megelőzése céljából szokás a farkaskörmöt kölyök korban eltávolítani.

Amit most tesz, az valószínűleg képes lesz megakadályozni a seb elfertőződését és remélhetőleg már el is indult a terület hámosodása. Ha elállt a vérzés, a seb nem duzzadt és nem váladékozik, gennyedzik, akkor a jelenleg folytatott kezeléssel jó eséllyel megvárhatják állatorvosukat és legjobb esetben ő már csak gratulálhat a szerencsés végkifejlethez. Ha addig a seb (környéke, esetleg a végtag) megduzzad, vérezni, vagy váladékozni kezd vagy a klutya étvágytalan, levert, bágyadt, esetleg ellenkezőleg éppen nyugtalan lesz – rögtön keressenek fel állatorvosi ügyeletet.

Nem megnyugtató az sem, hogy az adatlap szerint a kutyá(ka)t nem szokta oltatni. Ha rendeződtek  a baleset következményei, az oltatlan állapot megszüntetését – és a másik farkasköröm eltávolítását is érdemes lenne megbeszéltniük állatorvosával.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993